Kormilar Osijeka nestrpljivo iščekuje derbi s Dinamom i poručuje kako će puno toga, opet, ovisiti o našoj momčadi.

Došlo je vrijeme da i naš trener Nenad Bjelica najavi svoj prvi derbi protiv Dinama na klupi našeg prvoligaša. Neupitno je da navijači jedva čekaju ovaj susret, a i vođa Bijelo-plavih ima isti stav po potom pitanju.

I mi isto! Igraju prvi protiv drugog, trenutno dvije najbolje momčadi u Hrvatskoj. Veselimo se toj utakmici i vjerujem da možemo biti na visokoj razini koju smo pokazali u posljednja dva mjeseca kada smo pobjeđivali svoje protivnike, uz remi u Splitu gdje smo također bili blizu i preostala dva boda. Dobro smo se pripremili za derbi i imamo velika očekivanja, rekao je Bjelica.

Svjesni svoje snage

Javnost je obaviještena o tomu da se još jedna skupina osječkih prvotimaca zarazila koronavirusom. Međutim, trener o tomu nerado govori…

Najlakše bi bilo sada u tome tražiti alibi. Svi živimo u vremenu u kojem ne znaš koga ćeš imati sutra na treningu, a tko će izostati. Već smo se prilagodili tomu i nama je najvažnije da ćemo na terenu imati jedanaest zdravih igrača, spremnih dati svoj maksimum za momčad te na klupi još nekolicinu njih koji će nam biti u stanju pomoći da pobijedimo.

Što se tiče Dinama, činjenica je da su Modri lideri na prvenstvenoj ljestvici, ali se isto tako Osječani na čelu s dokazanim kormilarom uzdaju u svoju snagu i mogućnosti.

Oni su kvalitetna momčad koja to pokazuje i u HNL-u i u Europi. No, puno puta kažem, a ponovit ću i sada, najvažnije mi je kako će moji igrači odigrati utakmicu bez obzira tko je s druge strane. Čak smo i u onom porazu protiv jednog respektabilnog Basela pokazali da umnogome stvari na terenu ovisi o nama. Da, svjesni smo svoje snage. Vrijedno smo dva tjedna trenirali i nadamo se najboljem.

Svi dišu kao jedan

Cijelo vrijeme svi u Gradskom vrtu dišu kao jedan. Naravno da je takvo ozračje i uoči predstojećeg derbija.

Nema razloga da bude drugačije. Dobro radimo, „zarazili“ smo sve oko sebe optimizmom i pozitivom, tako će biti cijelo vrijeme dok smo na ovim pozicijama. Vjerujem u ljude s kojima surađujem, dakako i u naše igrače kao i u to da u subotu možemo biti bolji od protivnika.

Cijelu izjavu pogledajte ovdje