Kormilar Bijelo-plavih je čestitao svojih izabranicima i odmah prebacio fokus na ono što nam slijedi, već u srijedu u Puli.

Dakako da je i Nenadu Bjelici puno značio trijumf nad prvakom Hrvatske. Dinamo je zaustavljen u Gradskom vrtu, a naš je trener još jednom pokazao kakav posao radi s Bijelo-plavima. Osijek je osvojio nova tri boda i sve je bliže lideru na ljestvici.

Moramo biti ponosni na naše dečke, kako su se borili i zalagali. To je onaj minimum koji tražimo od njih. Mislim da smo u određenim fazama utakmice igrali dobar nogomet s tim da smo protivniku u prvom poluvremenu dopustili dvije šanse. S druge strane, mislim da smo i mi imali pokoju dobru situaciju. Na kraju smo zasluženo pobijedili i približili se Dinamu na tri boda. U dobroj smo formi, doduše ograničeni s fondom igrača, ali se ne žalimo. Malo nas je, al' smo pravi i dečki su stvarno danas bili savršeni, naglasio je šef stručnog stožera naše momčadi.

Nema pretjeranog slavlja

Vidjelo se koliko su nogometaši Osijeka motivirani i željni velike pobjede. Od prve minute su krenuli žustro i vrlo angažirano, a nisu posustali ni kada bi protivnik pritiskao i pokušavao nešto više napraviti.

Bez momčadskog duha i zajedništva, bez poniznosti, nema uspjeha. Gledamo uvijek od utakmice do utakmice, pokušati pobijediti prvog sljedećeg protivnika i to je jedini put kojim možemo doći na razinu koju želimo. Ukoliko i dalje budemo imali ovakav pristup i sinergiju s navijačima, onda je sve moguće bez obzira što je Dinamo i dalje vodeći“, dodao je Bjelica. Što se tiče izostanaka i spoznaje da je nemoguće poslati na teren dva puta za redom isti sastav, osječki je kormilar dodao: „Rekao sam dečkima i pred početak susreta - ima nas koliko nas ima, ali mislim da smo pravi i da možemo pobijediti. Tako je na kraju i bilo. Navijači neka uživaju u ovom trenutku, a na nama je da ovo što prije zaboravimo i da se što bolje pripremimo za sljedeću utakmicu koja je u srijedu protiv Istre. Tri boda u Puli vrijede isto kao i ova s Dinamom, tako da nećemo dugo slaviti nego se odmah fokusirati na ono što dolazi, poručio je vrlo uspješni trener Osječana.

Cijelu izjavu trenera pogledajte ovdje.