Brzo smo apsolvirali pobjedu u derbiju, sada već isključivo razmišljamo o gostovanju u Puli koje nas očekuje u srijedu.

Ritam je takav da nema ni najmanjeg opuštanja, a kamoli nekakvog produženog odmora nakon velike pobjede nad Dinamom. Igrači su se opet brzo okupili u Gradskom vrtu i krenule su pripreme za srijedu, kada naša momčad gostuje u Puli gdje će odraditi zaostatak iz 9. kola protiv Istre 1961. Na put se kreće već u utorak ujutro, a posljednji trening uoči utakmice Škorić i suigrači će odraditi po dolasku u Rovinj. Jasno je da među putnicima neće biti skupina prvotimaca koji je i nadalje u samoizolaciji uslijed prošlotjednog pozitivnog testa na Covid-19, pa će kadar uglavnom biti isti kao i za derbi s Modrima.

Bit će zahtjevno i na Drosini

Osijek je u velikom naletu, na zadovoljstvo ne samo svih u Klubu, nego i sve ushićenijih navijača koji bi sigurno bili najsretniji da uspjehe svojih ljubimaca imaju mogućnost popratiti s tribina. Ovako su vezani uz male ekrane, ali svakako ih veseli što Bijelo-plavi imaju odličan rezultatski niz i isto takvu atmosferu u svlačionici. Uvijek je najljepše kada se pobjeđuje, a Osječani su se počeli navikavati na to, što je jako dobro. No, neće pobjede dolaziti samo po nekoj inerciji, nisu ni do sada, uvijek se za svaku treba izboriti, za mnoge baš i namučiti na terenu. Za očekivati je da će i na Aldo Drosini biti dosta zahtjevno, bez obzira na trenutni plasman Puljana koji su na začelju prvenstvene ljestvice.

Ulog je ponovno isti

Sigurno i u protivničkim redovima razmišljaju kako im je svaki bod posebno važan, bez obzira protiv koga igraju. Uostalom, u svom posljednjem domaćinstvu slavili su protiv Hajduka što je također upozorenje da se Zeleno-žuti nikome ne misle unaprijed predati. Dakako, to ništa ne mijenja u pristupu kojega će Osijek imati i u srijedu, sa samo jednim ciljem – osvojiti nova tri boda. I kako je rekao Nenad Bjelica, ti bodovi imaju istu vrijednost kao i ovi prethodni, osvojeni protiv Dinama. U tome je i poanta, nakon trijumfa nad liderom, sada svi očekuju da nam momčad puni plijen osvoji i s autsajderom. Čekamo novo iskušenje, svjesni koliko možemo, no isto tako ponizni i ozbiljni, znajući da će i nova bitka iziskivati dosta truda, energije i umijeća na terenu.