Trener je mijenjao formaciju više puta tijekom utakmice, a na kraju nije mogao biti nezadovoljan ni podjelom bodova.

Nije Osijek pobijedio Rijeku, ali niti izgubio u derbiju. Okolnosti su bile takve da se moglo ostvariti i više od polovičnog učinka, ali ne treba smetnuti s uma i činjenicu da je do 83. minute rezultat bio 1:0 za domaćina. Nedugo nakon što je isključen riječki veznjak Pavičić, njegov je suigrač Andrijašević uspio svladati Ivušića dobrim udarcem s ruba šesnaesterca nakon što je lopta prethodno preletjela Majstorovića.

Sve je to nogomet. Loše smo ušli u utakmicu, nismo se dobro nosili s njihovih 3-5-2, oni su dosta lagano iznosili loptu. Kasnili smo u duele to je bio razlog zašto sam u poluvremenu promijenio sustav da možemo više preko bokova radili pritisak. Činjenica je da su oni poveli iz naše pogreške, no zadovoljan sam kako smo potom reagirali. Mijenjali smo formaciju prvo u 3-5-2, potom u 4-2-3-1 na kraju i u 4-4-2. Sve su to igrači dobro prihvatili i primjenili na terenu tako da smo na kraju, rekao bih, zasluženo došli do boda, riječi su našeg trenera Nenada Bjelice.

Na Rujevici je teško igrati

Realan je bio osječki kormilar prenoseći svoje dojmove po svršetku susreta, svjestan da njegova momčad ovaj puta nije baš ispunila sve njegove zahtjeve.

Nismo zaslužili pobijediti, kada je tako onda to treba i priznati. Moraš odigrati kompletniju utakmicu za pobjedu u Rijeci. Na Rujevici je teško igrati, vrlo je brz teren kojemu se treba prilagoditi. Gledajući sve to skupa, moramo biti zadovoljni i ovim rezultatom. Da smo u nekim situacijama donosili bolje odluke na terenu mogli smo još u nekoliko navrata ozbiljnije ugroziti njihova vrata. Šteta što nismo uspjeli u tome.

Bočkaj zaslužio čestitke za krasan pogodak

Kada se već ušlo u posljednjih desetak minuta Bočkaj je još jednom svojom majstorijom matirao domaćeg vratara i izjednačio na konačnih 1:1.

On to ima, zna pronaći svojom ljevicom onaj daljnji kut i moram mu čestitati na tomu. Imao je na svojoj strani u više navrata situacije za upotrebljiv centaršut dok smo bili s igračem više, kada je kombinirao sa Silvom, a njegovi su ubačaji jako opasni. Nismo to baš na pravi način iskoristili. No, „pokriva“ ga uistinu lijep gol. Čestitke i njemu i cijeloj momčadi.

Cijelu izjavu trenera pogledajte ovdje.