Nakon što je domaćin prvi došao u vodstvo, prvenstveno je bilo važno doći do izjednačenja, u čemu se i uspjelo.

Ne treba biti neskroman nakon ogleda na Rujevici. Naravno da je želja bila napraviti i više, no ovaj puta moramo zaključiti kako je, u okolnostima kojima smo svjedočili, bilo najvažnije ostati neporažen. U posljednjih desetak minuta smo ušli s rezultatskim minusom, kojega je Bočkaj sjajnim pogotkom eliminirao u finišu susreta. Dakako da je to bi i najljepši potez utakmice, a Osječanima je donio važan bod. Ipak je to bio derbi, Rijeka je sve samo ne bezopasna, posebno na terenu koji je svojom podlogom nešto drugačiji od ostalih u HNL-u i domaćinu ipak stvara određenu prednost.

Bjelica mijenjao formacije

Nekako se od početka vidjelo da bi moglo biti problema jer je Riječanima ostavljeno dosta prostora u sredini terena, pa im je i protok lopte bio jednostavniji. Naša momčad je u tom segmentu nešto slabije djelovala u visokom presingu u odnosu na prethodne dvoboje, uz dosta pogrešaka u proigravanjima, pa je teško bilo nametnuti pravi ritam. Stoga je domaćin imao neke situacije u prvom poluvremenu iz kojih je mogao nešto više učiniti preko Kulenovića i Andrijaševića, no više je to bio plod slabijih, odnosno zakašnjelih reakcija Bijelo-plavih. Mi smo, pak, imali šanse preko Bohara i Vukovića, no pogodaka do odlaska na odmor nije bilo. Bjelica je mijenjao formacije u nastavku kako bi se opasnije krenulo ka suparničkim vratima, a optimizam se sigurno rasplamsao kada je neoprezni Pavičić isključen zbog drugog žutog kartona u 60. minuti.

Visoko podignuta ljestvica očekivanja

S igračem više Osijek se otvorila mogućnost da krene svim snagama prema pobjedi, ali je ubrzo uslijedio šok uslijed primljenog zgoditka pri kojem su nogometaši rijeke iskoristili lošije postavljanje naše obrane, pri čemu je i Andrijašević pokazao svoju snalažljivost i preciznost. Dakako da su potom Osječani imali potpunu dominaciju i tražili put do izjednačenja, no kada su svi iz protivničkih redova stali iza lopte baš i nije bilo nekih izrazitih situacija pred Nevistićem. Sve do 83. minute kada je Bočkaj svojom ubojitom ljevicom s dvadesetak metara neobranjivo poslao loptu uz samu desnu vratnicu za konačnih 1:1. Imala je Rijeka šansu opet preko Andrijaševića odmah čim je krenula s centra, no Ivušić je i na Rujevici pokazao da zasigurno spada u red ponajboljih hrvatskih vratara. Bodovi su, tako, podijeljeni, a to što se u komentarima spominje kako je sve moglo ispasti i bolje – govori kako smo si svi zajedno visoko podignuli ljestvicu očekivanja. I dobro da je tako. No, bod u gostima kod Rijeke, prethodno i s Hajdukom na Poljudu, sigurno ima svoju težinu.