Osijek želi sva tri boda iz ogleda s Varaždinom za kojega naš trener kaže da igra bolje u odnosu na plasman i rezultate.

Što se tiče predstojećeg ogleda između osječkog i varaždinskog prvoligaša, moglo bi se zaključiti da se pripreme za subotnji susret u redovima Bijelo-plavih odvijaju prema planu. Također, jasno je da bi samo pun pogodak zadovoljio ambicije i želje naše momčadi, o čemu je u najavi govorio i Nenad Bjelica.

Imamo maksimalna očekivanja, kao i isto takav respekt prema suparniku. Njihove igre su puno bolje nego rezultati u posljednje vrijeme i to poštujemo kao i njihovog trenera i ono što je ostvario s Varaždincima. No, gledamo samo na sebe, želimo biti na maksimumu, dati sve od sebe i osvojiti nova tri boda koja će nas ostaviti na vrhu ljestvice, ističe kormilar NK Osijek.  

Malo smo se prisjetili rujanskog gostovanja Osječana u Varaždinu gdje smo slavili s 1:0. Tada je Osijek dominirao od prve do posljednje minute, što želimo vidjeti i u subotu popodne.

Tamo smo odlično otvorili utakmicu i bili smo na visokoj razini. Uspjeli smo dosta rano postići i pogodak i sve usmjerili u željenom smjeru. Vjerujem da ćemo tako ući i ovaj puta u dvoboj, odlučno i karakterno, pokazati protivniku što želimo te ga pritiskati u svakom trenutku. Oni imaju dosta kvalitetnih mladih igrača, talentiranih i brzih, tako da ćemo morati biti krajnje ozbiljni i angažirani da bismo osvojili sva tri boda.

Ne gleda se previše na ljestvicu

Vidjet ćemo i za koji će se sastav Bjelica ovom prilikom odlučiti. Neki igrači su u stalnom ritmu i treba procijeniti tko bi trenutno mogao pružiti najviše. Osim toga, igrači koji su donedavno bili u samoizolaciji su kvalitetno trenirali ovoga tjedna i netko će među njima vjerojatno započeti utakmicu.

Svi su se tjelesno podigli, spremniji su za nastup od početka nego što je to bio slučaj na Rujevici. Vjerojatno ćemo od starta krenuti s dva-tri svježija igrača u odnosu na prethodne oglede. Sve su to prvotimci iz kadra prve momčadi, koji su već imali priliku zaigrati, uz nešto manju minutažu. U svakom slučaju, suprotstavit ćemo Varaždinu kvalitetnu momčad. Razmišljamo samo o tomu da moramo dati sve od sebe kako bismo pobijedili, ne gledajući previše na ljestvicu. Trend onoga što pokazujemo u posljednjih desetak utakmica je ono što nam daje veliku nadu da možemo ostati na vrhu.

Cijelu izjavu pogledajte ovdje.