Samo je jedno bitno nakon nimalo lake utakmice s Varaždinom – Osijek je uknjižio nova tri boda.

Odjavu utakmice s Varaždinom započinjemo sasvim jednostavnim matematičkim izračunom. Osijek više na svom kontu nema 27, nego je sada na 30 osvojenih bodova. Dakle, još je jedna prepreka preskočena, još jednom je cilj ostvaren u smislu uspješno odrađenog posla, što znači da smo arhivirali i ovo 14. kolo. I ostajemo na čelu ljestvice, što je također lijepo, a to što neki drugi imaju određene zaostatke, neće ni njima baš biti laka zadaća s protivnicima poput Rijeke i Hajduka. Kao što ni nama nije bila s Varaždincima u subotnje popodne. Naprotiv.

Strpljivo se čekalo na pogodak

Trener gostiju Toplak se odlučio za takav raspored igrača na terenu koji je Osječane tjerao na strpljivo traženje pukotina i praznog prostora između njihovih zgusnutih linija. Nije  to bila nimalo jednostavna zadaća, bez obzira na to što su Bijelo-plavi dobro krenuli, uz priliku Škorića, no potom su se dosta mučili do kraja prvog poluvremena, pa je još samo Žaper imao izglednu situaciju za gol. Nije se uspjelo doći do ranijeg pogotka koji bi, možda, natjerao Varaždince na više rizika i otvorio prilaze prema njihovom sigurnom vrataru Horkašu. Ovako, morali smo čekati sat vremena da se dogodi ono po što su Bjeličini izabranici krenuli od prve minute. Iako smo svi prilično nestrpljivi u iščekivanju onih rezultatskih promjena koje nas razvesele. No, važno je da su igrači i stožer zadržali mirnoću i koncentraciju, da nije bilo bezglavog srljanja pri stalnom nastojanju da se goste natjera na kapitulaciju.

Mierez asistirao, Bohar zabio

Lopta je u mreži Varaždina završila  nakon petnaestak minuta igre u drugom dijelu. Uporni Mierez je osjetio neodlučnost Stolnika koji je imao loptu u nogama, ali je predugo „vagao“ što s njom učiniti, a Argentinac je vrlo opasan u takvim situacijama. Natjerao je gostujućeg kapetana na pogrešku i potom, kada se dokopao šesnaesterca, idealno je, vanjskim dijelom kopačke, asistirao Boharu u sredini. Slovenac je to mirno „spakirao“ za vodstvo Osijeka, a kakvu li je tek prigodu imao u samoj završnici kada mu je Pilj nakon još jednog kvalitetnog proigravanja Miereza servirao loptu kao na pladnju, a ni samom Damjanu nije baš bilo jasno kako mu u petercu nije pošlo za nogom postati dvostruki strijelac. Nije nam se to osvetilo jer protivnik u drugih 45 minuta nije ni došao u izgledniju situaciju da bi bilo što napravio, a i sam je Bohar, onako u šali, izjavio da je nešto morao sačuvati i za Goricu...