Bijelo-plave u subotu očekuje gostovanje kod Gorice što će svakako biti vrlo zanimljiviji ogled 15. kola HNL-a.  

Nakon što je i Varaždin, drugi puta ove sezone, pokleknuo pred Bijelo-plavima, naša momčad se od ovoga ponedjeljka počinje pripremati za 15. kolo koje nam donosi gostovanje u Velikoj Gorici. Suparnik je to, neupitno, kvalitetniji od prethodnog, o čemu svjedoči i njegov plasman na prvenstvenoj ljestvici. Naime, Gorica ima 23 boda iz 12 odigranih utakmica i trenutno je odmah iza vodećeg dvojca, Osijeka i Dinama, uz napomenu da, kao i Modri, ima dva zaostala dvoboja u odnosu na Osječane koji zauzimaju prvo mjesto s 30 osvojenih bodova.

Očekuje se povratak Jugovića

Nadamo se da bi za predstojeći derbi naš igrački kadar mogao biti proširen povratkom Vedrana Jugovića koji je nakon duže stanke spreman priključiti se suigračima u ritmu treninga u kojem neće biti poštednog režima. Hoće li takva situacija biti i s Laszlom Kleinheislerom, tek ćemo vidjeti ovih dana, ali ni on nikako da uhvati kontinuitet nastupa. Što se tiče Ante Ercega, on je također morao propustiti ogled s Varaždincima, a nadamo se da bi predstojećeg vikenda ipak mogao opet biti u krugu kandidata za sastav koji će zaigrati s Goričanima.

Još jedan pravi ispit

Osijek trenutno ima niz od 11 prvenstvenih dvoboja u kojima je ostvario pobjedu ili remi, pri čemu je sva tri boda osvajao devet puta dok je dvaput bilo neriješeno. Može se, apsolutno, govoriti o zapaženom kontinuitetu uspješnih nastupa, no Osijek se time neće ni uljuljkati ni zadovoljiti. Sada je novi cilj zaključiti polusezonu uz maksimalan učinak u preostala dva susreta, pri čemu se trenutno razmišlja samo o onom sljedećem, dakle o Gorici. Riječ je o dobro vođenom i kvalitetnom takmacu s dosta zapaženih individualaca. Nema dvojbe da će to biti još jedan pravi ispit za našu momčad koja je pokazala da sveprisutni optimizam ima svoju podlogu. Želimo nastavak u istom stilu, neka ova lijepa serija i nadalje traje.