Osječka momčad nije propustila uknjižiti bodove u posljednjem susretu ove kalendarske godine.

Zadovoljno će Nenad Bjelica u nedjelju krenuti svojoj kući i obitelji koja ga čeka u austrijskom Klagenfurtu. Njegova je momčad svladala Šibenčane (1:0) i ostvarila još jednu pobjedu na domaćem terenu, pa se može reći i zaključiti da je jesenski učinak zaista zavrijedio pohvale svima koji su u njemu sudjelovali.

Čestitao bih igračima ne samo na današnjoj utakmici nego i na cijeloj jeseni otkako smo došli. Stvarno je bilo vrhunsko ponašanje, zalaganje, angažman, iako je evidentno da u zadnjih 4-5 utakmica se „tank“ malo ispraznio, da i emocionalno, tjelesno i psihološki nismo bili baš na najboljoj razini. Međutim, s voljom, željom i zalaganjem smo pobijedili i ovu utakmicu. Napravili smo stvarno sjajan skor u ovih 13 utakmica otkako smo tu s deset pobjeda, dva remija i jednim porazom.

Ostaje prostor i za bolja izdanja

Bijelo-plavi su do vrijednih bodova stigli iz prekida igre kada je Škorić podmetnuo glavu na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Prekid je važan dio nogometne igre, dosta dobro to radimo što se i ovaj puta pokazalo. Mislim da smo cijelu utakmicu dobro stajali na terenu, stabilno u defanzivi, tako da nismo Šibeniku dopustili praktički niti jednu šansu. Mi smo osim gola imali još imali tri-četiri izrazite situacije koje nismo realizirali. Naravno da to može i mora izgledati još kvalitetnije i siguran sam da će biti bolje u nastavku sezone kada se malo osvježimo i dobro pripremimo.

Optimistično se očekuje nastavak

Specifične su okolnosti u kojima se igralo proteklih mjeseci. Puno je toga bilo drukčije nego prijašnjih godina…

Ova je polusezona bila po svemu čudna s obzirom da i nije bilo pravih priprema, da su nam zbog koronu ispadali iz momčadi brojni igrači, njih šestorica-sedmorica odjednom, pa po trojica-četvorica, stalno nam je netko nedostajao. Nije bilo lako vraćati ih u formu, podizati na fizičku i psihičku razinu. No, izgurali smo sve, s 33 boda idemo na stanku i optimistično nastavljamo dalje.

Odmor će potrajati do 4. siječnja iduće godine, međutim, trener ujedno obnaša i funkciju sportskog direktora, a slijedi nam prijelazni rok…

Bit će posla. Ima dosta zanimanja za neke naše igrače, dok mi sa suprotne strane gledamo dovesti jednog igrača za napadačku poziciju. Imamo dvije-tri opcije, vidjet ćemo za koju bismo se mogli odlučiti. Ostali dolasci će biti uvjetovani eventualnim odlascima, uglavnom, bit ćemo na sve spremni, a neke veće promjene ne treba očekivati.

Cijelu izjavu trenera Bjelice pogledajte ovdje.