Osijek ni ovaj puta nije ispustio pobjedu na domaćem terenu, pa je s tri osvojena boda potvrdio vrlo dobar jesenski učinak.

Posljednja utakmica u svakoj polusezoni uvijek nosi i određene zamke o kojima se, razumljivo, unaprijed ne piše. Ne samo da ne bismo „urekli“ momčad u onome što planira ostvariti, nego da bi igrači bili fokusirani prvenstveno na stvari koje trebaju odraditi na terenu. Opasnost je nerijetko u tome da pojedinci u glavama već znaju biti na odmoru, posebice oni koji već duže vrijeme nisu mali priliku vidjeti svoje najbliže, daleko od Osijeka. Također, svi znaju da se u slučaju neželjenog rezultata, poglavito na domaćem terenu, prilično mijenja i ukupan dojam, bez obzira koliko je prethodno bio pozitivan. Stoga je Bijelo-plavima bilo itekako važno dobiti Šibenčane. I zadržati dobru atmosferu koja ih je krasila tijekom minule jeseni.

Caro vrlo dobar uz Škorića

Ne gledamo na kraju da je to „samo“ 1:0. Kada si i za jedan gol bolji od protivnika, prisutno je zadovoljstvo. Pobjeda je zaslužena, Osijek je jednu od svojih prilika iskoristio, neke su propuštene, no osvajanje bodova nije došlo u pitanje, bez obzira što su gosti činili sve što su mogli da bi eventualno izjednačili. No, nisu dovodili Ivušića i osječku obranu u veća iskušenja iako im se mora priznati da su bili „tvrd orah“ što i ne čudi. Prethodno su slavili, primjerice, protiv Hajduka i Rijeke, a to sigurno nije bilo slučajno. Iz ovih posljednjih 90 ovogodišnjih minuta mogli su se izvući još poneki zaključci. Primjerice, Španjolac Caro je vrlo sigurno djelovao u stoperskom tandemu s uvjerljivim Škorićem. Ne samo da nije gubio dvoboje sa šibenskim napadačima nego je i točno i pravovremeno distribuirao lopte suigračima. Svakako je opravdao očekivanja kao alternacija za izostalog Majstorovića. Oporavljeni Kleinheisler je donio dosta živosti u sredini, imao je i dvije odlične asistencije dovodeći Bočkaja i Bohara gotovo na isti način u vrlo izgledne prigode koje su ostale neiskorištene. Također, Talys je zaigrao nakon dužeg vremena u početnom sastavu i ostavio solidan dojam…

Mora se vrednovati učinak

Spomenuo je Bjelica nakon utakmice kako je u nekoliko završnih ogleda njegovim igračima donekle ponestalo pogonskog goriva, govoreći o zaista specifičnim okolnostima u kojima se odvijalo ligaško natjecanje. Stoga se u ocjenama i kritikama viđenoga mora krenuti od onog najvažnijeg, a to je učinak. Naš je kormilar preuzeo dužnost početkom rujna, a u 13 odigranih utakmica Osijek je 10 puta pobijedio, dvaput odigrao neriješeno i samo jednom izgubio u HNL-u. Statistički i bodovno gledajući to se mora vrednovati uspjehom kao što je to i drugo mjesto na, doduše, krnjoj prvenstvenoj ljestvici. No, tek ćemo u nastavku sezone, u vrlo zgusnutom rasporedu, vidjeti što će u svojim zaostacima napraviti Dinamo, Gorica, Rijeka i Hajduk koji se sastaju i međusobno… Na kraju, ako je i sam Bjelica najavio da će proljeće iz našeg kuta biti još bolje i uvjerljivije, sigurni smo da će sa svoje strane poduzeti sve da tako zaista i bude.