Juniori NK Osijek iza sebe imaju dobru polusezonu u kojoj su spojili razvojni proces i natjecateljski izazov.

Dobra je polusezona iza juniora našeg prvoligaša. U 14 prvenstvenih utakmica ostvaren je učinak od 9 pobjeda 3 remija i 2 poraza, što je uz osvojenih 30 bodova učenicima Ronalda Grnje donijelo podjelu treće i četvrte pozicije na ljestvici s Lokomotivom od koje Osijek ima susret manje. Na samome vrhu su Hajduk i Dinamo koji će u nastavak prvenstva, kraljem veljače iduće godine, krenuti s prve i druge pozicije.

Realno gledajući možemo biti zadovoljni. Imamo karakternu skupinu igrača koji su se dobro uklopili u momčad. Naša je kategorija, kao i svaka druga u Školi nogometa, prvenstveno razvojna, no nismo zanemarili ni onaj natjecateljski aspekt, pa smo u svaki dvoboj ulazili sa željom i motivom da pokušamo pobijediti svoje protivnike. U našim analizama možemo zaključiti kako smo napravili korak naprijed selektirajući i razvijajući kadar kojega imamo. Većina njih je napravila iskorak, to nam je najvažnije. Što se tiče plasmana i rezultata, gurali smo dečke izvan komorne zone, da budu i fajteri na terenu, zato nam je bilo važno ostvariti i što bolje rezultate. Pohvalio bih ih kao grupu, zaista su bili na razini koja nas može zadovoljiti, ističe Grnja.

Ubuduće s više igrača u Osijeku II

Nekolicina je igrača prvenstveno u otvaranju sezone bila priključena Osijeku II koji se natječe u seniorskoj Drugoj ligi. Za očekivati je kako će se takva praksa nastaviti i ubuduće.

Naravno, sada će biti još i više kandidata za B momčad jer se puno juniora uspjelo nametnuti u HNL-u za mladež. Bit će zanimljivo vidjeti ih na višoj razini, kako funkcioniraju među seniorima i to šest mjeseci unaprijed, prije isteka juniorskog staža. Takvo će im iskustvo neupitno dobro doći. Što se tiče pojedinaca, Janušić i Branšteter su nam najbolji strijelci s 8 i 7 golova, a treći je desni bek Burčul s 4, što je zanimljivo istaknuti. Maganjić kao pouzdani zadnji vezni ima najviše odigranih minuta i može se reći da je bio najstandardniji. Uz njega je sve utakmice još odigrao Cvijanović koji je nešto više puta startao u početnom sastavu nego što je ulazio s klupe. Dvojica stopera Bakula i Uwem su također pokazali dosta toga dobroga. Općenito govoreći, bili smo cijelo vrijeme konkurentni, igre su nam u kontinuitetu dosta kvalitetne, što je razlog da i osobno budem zadovoljan.