Naš novi napadač u dva je austrijska kluba vrlo uspješno surađivao s Bjelicom koji je zadovoljan što će ga opet trenirati.

Našim nogometnim profesionalcima u Rovinju priključio se Mihret Topčagić (32), od ove srijede novi član Bijelo-plavih. Riječ je o iskusnom napadaču koji je veći dio svoje karijere proveo u austrijskim klubovima, a imao je zapažen učinak i u inozemnim sredinama u kojima je bio. Čim su se stekli uvjeti da Litvu, svoju posljednju nogometnu destinaciju, napusti kao slobodan igrač, za Nenada Bjelicu nije bilo nikakve dvojbe da će upravo njega nastojati dovesti u osječke redove.

Prije svega želim reći da sam vrlo ponosan što mogu zaigrati za Osijek, klub takve tradicije i velikih ambicija. Od prvog trenutka kada me je Nenad nazvao i pitao postoji li mogućnost da dođem u Osijek odmah sam rekao da sam itekako zainteresiran i vrlo mi je drago što sam sada ovdje, početno je ustvrdio Topčagić.

Mihret, dakle, nije uopće dvojio kada je uspostavio kontakt s trenerom s kojim je odlično surađivao u onim zajedničkim austrijskim danima…

Naravno, međutim, nije samo to u pitanju. Igrao sam u Suduvi s Ivanom Kardumom, Domagojem Pušićem i Josipom Tadićem, bivšim nogometašima Osijeka koji su mi rekli samo dobre stvari o klubu čiji ću dres ubuduće nositi. Svi su mi odmah poručili da uopće ne razmišljam, kada je takva ponuda u pitanju i da sigurno neću pogriješiti, da je to svakako ispravna odluka.

„Mierez je odličan, a i ja ću dati sve od sebe“

Naš novi napadač se, dakako, informirao i o igračkom kadru koji ga čeka u jedinom slavonskom prvoligašu, a posebice o igračima iz vrška napada…

Mierez je odlična „špica“, ima vrlo dobre kvalitete, a još je mlad s golemim potencijalom.  Tu sam da mu pomognem da podižem razinu i onu uvijek pozitivnu konkurenciju između nas dvojice. On je sigurno „top“ napadač, a i ja ću dati sve od sebe. Što se mlađih tiče, tek ih trebam upoznati, no ne sumnjam da su kvalitetni čim su u Osijeku. Inače, odradio sam jedan trening i svi su me odmah dobro prihvatili, imam osjećaj da je momčad spremna za velike stvari. Klub ima visoke ambicije, želi nešto osvojiti, kao i trener sa svojim stožerom. Nadam se da ćemo pobijediti u puno utakmica i da ćemo se boriti za titule.

Bjelici se ispunila želja

Ispunila se trenerova želja da ponovno surađuje s Topčagićem. Bjelica je pokrenuo tu priču i ona je, evo, uspješno realizirana.

Mihreta sam vodio u svojim trenerskim i njegovim igračkim početcima, kasnije sam ga iz Admire vratio u Wolfsberger gdje smo imali vrlo lijepe zajedničke trenutke. Zabio je puno golova, uveli smo WAC u Bundesligu, da bi kasnije svatko otišao na svoju stranu. Bila mi je želja dovesti ga u Osijek jer znam kakav je ne samo igrački, nego i karakterno. Brzo će se uklopiti u našu momčad, u to uopće ne sumnjam. Isto tako, financijski je za nas dosta povoljna opcija, a riječ je o igraču u najboljim godinama. I treće, tražili smo alternativu za sjajnog Miereza koji se pokazuje u najboljem svjetlu i trebao nam je netko iskusan kada ga treba zamijeniti ili uvesti neku „špicu“ da se razbijaju protivnički „bunkeri“, istaknuo je Bjelica.

U najboljim je godinama!

Šef stručnog stožera Bijelo-plavih spomenuo je još neke Mihretove karakteristike zbog kojih ga je odlučio dovesti u naše redove:

Odličan je i snalažljiv u šesnaestercu, fizički vrlo moćan. Dobro igra i nogom i glavom kao i s igračem „na leđima“, zasigurno vrlo upotrebljiv za ono što nam treba. Od prvog trenutka kada se pojavila ta potreba za još jednim napadačem, odlučio sam ga nazvati i brzo smo se dogovorili, a i on je želio doći bliže kući. On ima neke brojke koje mora ostvariti da bi mu se ugovor produžio do 2023. godine i prvenstveno se nadam da će biti zdrav. U pravim je godinama, u kojima sam osobno igrao najbolji nogomet u karijeri. Stoga vjerujem da će nam pomoći u ostvarenju naših ciljeva.