Naš je Ukrajinac već četiri i pol sezone među Bijelo-plavima, a pripreme već odavno ne broji…

Jedan od onih igrača Osijeka koji je već među „starosjediocima“ u redovima našeg prvoligaša je 31-godišnji Dmytro Lopa. Među Bijelo-plave je stigao u ljeto 2016. godine, a od aktualnih prvotimaca suigrači su mu tada bili samo Mile Škorić i Alen Grgić. Svi ostali su dolazili kasnije…

Uh, prošlo je već dosta vremena otkako sam iz Mađarske došao u Hrvatsku, iz Puskas Akademije u Gradski vrt. Baš mogu reći da sam se udomaćio i da je Osijek postao zaista moj grad. Uostalom, duže sam negdje, ukupno sedam godina, bio samo na početku karijere u Dnjipru iz Dnjipropetrovska iz kojega sam se počeo probijati u profesionalnom nogometu. Znači da mi se sviđa ovdje kada sam toliko ostao, a i Klubu sam zahvalan na povjerenju, rekao je Lopa.

Sve se radi kroz igru

Do sada je za Osječane odigrao 122 utakmice i postigao 18 golova. Nada se i vjeruje da će ih biti još, kada krenemo u drugi dio sezone. Što se priprema tiče, prošao ih je jako puno, s mnoštvom trenera koji su imali neke svoje metode rada i specifičnosti u vođenju treninga i pripremanja momčadi…

A to svakako, na igraču je da se prilagodi onome što se od njega traži. U Osijeku imamo kvalitetan stožer, to se vidjelo od prvog dana i sviđa mi se kako se radi. Sve je s loptom, kroz igru se stalno popravlja ono što može biti bolje i uvijek imamo neko natjecanje na terenu jer treba i na treningu steći naviku pobjeđivanja. I na ovim pripremama je zanimljivo i svi želimo maksimalno spremni dočekati već prvi susret u drugom dijelu sezone. Intenzivno se trenira, ali i raznovrsno, sve ono što se radi na utakmicama mi uvježbavamo kroz treninge. Normalno da se ponekad osjeti i umor, međutim, imamo vremena za odmor i relaksaciju. Dosta je neobično u ovom „lockdownu“ kada se ne može nigdje otići ni na kavu, no kako je drugima, tako je i nama.

„Nastavit ćemo s pobjedama“

Hotelsku sobu najčešće dijeli s Petrom Bočkajem, tako je i sada u Rovinju. Inače, Lopa je uvijek dobro raspoložen, a naučio je i hrvatski dovoljno dobro da se sa svima može bez problema sporazumijevati.

Nije baš da nešto volim intervjue, ali i to je ponekad obveza. Dobra smo klapa i onda je i atmosfera uvijek pozitivna. Naravno da je najbolja nakon svake pobjede, a bilo ih je dosta u prvom dijelu sezone. Sigurno će ih biti i na proljeće. Uvijek sam optimist, a i moram reći da zaista vjerujem u našu kvalitetu. Ne vidim zašto ne bismo ostali u utrci za prvaka, dok je u Kupu isto došlo vrijeme da napravimo više nego dosad. Zapravo najviše!