Bjelica ih je pozvao u Rovinj, što će za mlade trenere svakako biti jako dobra praksa i značajno iskustvo.

Već nekoliko dana s nama su u Rovinju i treneri mlađih kategorija NK Osijek. Na poziv Nenada Bjelice na pripreme su stigli Ronald Grnja i Tomislav Radotić koji rade s našim juniorima, Matej Žitnjak i Ante Bekavac iz pionirske i kadetske momčadi te Miroslav Žitnjak u funkciji voditelja Škole nogometa. Svrha i cilj njihova dolaska u Istru je da i ovdje „upijaju“ sve ono što se radi na treninzima, kako bi i u svom dijelu posla mogli dosta toga iskoristiti i prenijeti na svoje učenike.

Prije svega moram reći da je cilj svakoga od nas stvaranje igrača za prvu momčad. Stoga je važno mlađim kolegama približiti i filozofiju, odnosno način rada s prvotimcima. S druge strane ti će treneri, vjerujemo, u budućnosti doći do seniorskog pogona i sada imaju odličnu prigodu, uz ovaj stožer, naučiti dosta toga. To znači da će unaprijed biti spremni za ono što će ih tada čekati. Naglasak je upravo na tom praktičnom dijelu, uz onu teoriju koju su ranije naučili. Posebice kroz neke situacije koje nisu uobičajene, a ove su pripreme upravo takve, zaista specifične. Ipak se nešto drukčije radi u skraćenom vremenu. Ljetos nije bilo odmora, igrači su u stalnom ritmu praktički godinu dana što je prilično dugo. Osim toga, u pripreme se krenulo samo tri tjedna uoči nastavka prvenstva i treba izvući maksimum u takvim okolnostima. Dobro je i korisno vidjeti kako se na najbolji način adaptirati na takve uvjete, pričao nam je Miroslav Žitnjak.

Zahvala Bjelici na pruženoj prigodi

Dakle, korist ovakve, vrlo praktične edukacije ne bi smjela biti upitna u smislu stjecanja novih spoznaja, znanja i iskustva. Voditelj naše Škole želio je još nešto napomenuti:

Ovo je i nagrada ovim trenerima koji su također odradili jako dobru polusezonu. Osjeti se da smo svi jedno, od prve momčadi do onih najmlađih kategorija. Naravno da smo zahvalni Nenadu što nam je omogućio da treneri Škole imaju mogućnost napredovati na najvišoj razini. Posebice nas sve veseli njegova pristupačnost i jednostavnost te otvorenost da želi s nama podijeliti svoje znanje i značajno iskustvo. A o njegovoj stručnosti ne moramo ni razgovarati, nama je čast što uz njega možemo dosta naučiti. Obavili smo i u Rovinju nekoliko zajedničkih sastanaka i sigurno će nam svima ovakva praksa dobro doći. I u Gradskom vrtu zajednički dolazimo i pratimo treninge, Bjelica je stigao održati i neka vrlo zanimljiva predavanja, tako da po tom pitanju zaista sve optimalno funkcionira.