U ogledu sa Sturmom bilo je i dobrih i loših stvari, sasvim uobičajeno za ovu fazu pripremnog razdoblja.

Pet pogodaka postignuto je u kontrolnom ogledu drugoplasiranih momčadi hrvatskog i austrijskog prvenstva. Sturm je pobijedio s 3:2 nakon što je bio dosta bolji u prvih 45 minuta dok su Osječani puno više pokazali u nastavku utakmice kada su postigli oba pogotka i stvorili još 4-5 vrlo dobrih prigoda koje su ostale neiskorištene, uz jednu pogođenu gredu.

Mi smo našu momčad pomiješali u oba poluvremena, dok su oni igrali u prvom dijelu sa svojim najboljim igračima. Sturm je tada bio bolji, brži u reakcijama i u protoku lopte, pokazali su da rade jako dobar presing dok je nama nedostajalo energije. Teško smo u tom razdoblju igre izlazili s jedne strane na drugu. U drugom poluvremenu smo odigrali puno bolje, agresivnije, bili brži na lopti te imali dosta šansi i za izjednačenje i za pobjedu. No, ovo su pripreme, naporno se radi i nije igračima ništa za zamjeriti, rekao je Nenad Bjelica.

Kompletniji protiv Slovenaca i Mađara

Poraz se, dakako, mogao izbjeći jer je šansi bilo i više nego dovoljno. Neki su igrači (Silva, Ndockyt, Grezda i Topčagić) propustili prvu utakmicu, no nema razloga za bilo kakvu zabrinutost.

Rezultat nije prioritet u ovim utakmicama, nego da svi igrači dobiju minutažu, da pokušamo primijeniti u igri neke stvari koje radimo na treningu. Nešto je ispalo dobro, nešto baš i nije, ali to je sve normalno u ovoj fazi priprema. U petak je plan da nam jedna momčad odigra svih 90 minuta protiv Kopra, a druga dan kasnije s MOL Fehervarom. Do tada bi trebao biti spreman Silva, također i Topčagić kojega ovaj puta nismo koristili nakon samo četiri treninga. Znači da ćemo biti kompletniji i mislim da će to za sedam dana puno bolje izgledati.

Cijelu izjavu pogledajte ovdje.