Bitno je svima što bolje iskoristiti svaki trening na ovim pripremama i pokazati se na utakmicama u Rovinju.

Igrati s jakim protivnicima, dakako uz intenzivne treninge u kojima se mora akumulirati i umor, smisao je svakih priprema. To je i ovaj puta naglašeno, tijekom radnog boravka Osječana u Rovinju.  Prva je provjera neupitno bila korisna, a suparnik je baš bio pogođen i zbog svoje kvalitete, isto tako i načina igre. Sturm je od početka krenuo s visokim i jakim presingom na osječku zadnju liniju, što je, dakako, željela ostvariti i naša momčad na drugoj strani terena. Međutim, ipak su u prvom poluvremenu vrlo kompaktni Austrijanci nametnuli svoj ritam i bili opasniji i što je još i važnije – konkretniji. Zaslužili su prednost koju su ostvarili i nešto se u igri moralo promijeniti da bi Osijek u nastavku djelovao agresivnije, sigurnije u konačnici i učinkovitije.

Puno se toga događalo u drugom poluvremenu

Ne možemo reći da je u drugih 45 minuta nastupila naša pričuvna garnitura jer je i u tom sastavu bilo dosta onih koji su jesenas imali vrlo veliku minutažu u natjecateljskim utakmicama. Činjenica je da su odradili bolji posao na terenu, što bitno ne umanjuje spoznaja da je momčad iz Graza također promijenila postavu. Bijelo-plavi su puno jednostavnije i preciznije kombinirali, rješenja su im bila kvalitetnija, pa su odmah uslijedile i prigode. U svega petnaestak minuta Bjeličini su izabranici postigli dva pogotka i stigli do izjednačenja, a šansi je bilo, učestalih i izrazitih, da bi se rezultat sasvim preokrenuo. Bez obzira što nije, i po riječima šefa struke, bio primaran u odnosu na sve ono što se željelo vidjeti tijekom ovoga dvoboja. Osijek je u tom poluvremenu baš izgledao dobro, na tragu onoga kako bi to trebalo funkcionirati i kada se krene u borbu za bodove.

Iskoristiti svoju šansu

Svi će dobiti svoju šansu, a u ogledima s Koprom i MOL Fehervarom slijedi novo dokazivanje kako bi se stožer potom odlučio tko će startati u prvenstvenom dvoboju s Lokomotivom. Naravno da se dosta toga može vidjeti i kroz svakodnevni rad na treninzima na kojima je uvijek prilika da bi se netko ozbiljnije nametnuo. Sigurni(ji) će u početnih jedanaest biti oni koji u kontinuitetu ispunjavaju ono što se od njih traži, na pozicijama koje pokrivaju. Bitno je imati i pravu konkurenciju unutar momčadi jer ona uvijek tjera na dodatni angažman. U tom kontekstu je idućih dana moguća i još jedna akvizicija što bi ujedno značilo i kompletiranje redova za proljetni nastavak sezone.