Bijelo-plavi treniraju najčešće dva puta dnevno na terenima trećeligaša NK Rovinj i u obližnjem Rovinjskom Selu.

Krenuli smo u novi radni tjedan na našim istarskim pripremama koje Bijelo-plavi odrađuju u Rovinju. Prvih sedam dana je apsolvirano i možemo reći da smo, uglavnom, imali dobre vremenske uvjete za rad, doduše uz poneku kišno poslijepodne, što ipak nije ništa poremetilo. Kombinirano se trenira na terenima NK Rovinj, ovdašnjeg trećeligaša, koji ima dva dobro uređena travnjaka te u Rovinjskom Selu. Tamošnji županijski ligaš NK Mladost infrastrukturnim uvjetima s kojima raspolaže zasigurno nadilazi taj stupanj natjecanja, što i ne čudi imajući u vidu spoznaju da tijekom zimskih priprema ima dosta klubova koji dolaze na njihov mali stadion i na njemu odrađuju svoje aktivnosti.

Dosta se toga usavršava

Naravno da praktički na svakom treningu, posebice u Rovinju, ima i onih znatiželjnika koji vole doći pogledati što to Osječani rade i kako Nenad Bjelica sa svojim suradnicima priprema momčad za nastavak sezone. Aktivnosti na terenu su najčešće dva puta dnevno, a računajući i uvodno razgibavanje potraju između 75 i 90 minuta. Intenzitet je tako isplaniran da se u visokom ritmu odradi sve ono što je planirano i uvijek je, u svemu što se radi, prisutna lopta. Naglasak je učestalo na preciznosti u predaji lopte, kao i na završnici akcija i „tajmingu“ ulaska u šesnaesterac prilikom bočnih ubačaja. Tu se traže automatizmi da svatko zna gdje će i kada prići suigraču s loptom ili krenuti u kazneni prostor. Ima dosta tih taktičkih detalja koji se usavršavaju, što se, dakako, odnosi i na postavljanje obrane u različitim situacijama te još dosta toga kako bi momčad djelovala kompaktno, povezano i učinkovito.

Ndockyt još nije počeo s treninzima

U sve boljem ritmu je novopridošli Mihret Topčagić kojega se postupno uvodi u formu, kako bi bio pravi kada to bude najpotrebnije. Odlično je prihvaćen od suigrača, no to ionako nije bilo upitno jer se zna da u Osijeku novi igrači nikada nisu imali nikakvih problema što se tiče prilagodbe na novu sredinu. Trenirati je ovoga ponedjeljka počeo i Igor Silva koji je, nakon povratka s odmora iz Brazila, propustio pet uvodnih treninga s ekipom, pa je dosad radio u fitnessu, na snazi. S njegovim koljenom koje je ozlijedio na posljednjoj prvenstvenoj utakmici sa Šibenikom trebalo bi biti sve u redu. Kada je riječ o Merveilu Ndockytu, problemi s gležnjem mu još ne dopuštaju rad s loptom, a u lakšem ritmu vježba i Eros Grezda koji je protekle godine imao dvije operacije stopala. Svi ostali su u punom pogonu.