Naš novi prvotimac ističe kako je sretan i ponosan što će biti dio Bijelo-plavih s kojima će pokušati ostvariti najviše domete.

Uistinu je dosta toga u karijeri prošao 27-godišnji Mato Miloš. Bilo ga je u HNL-u, talijanskoj Serie B, poljskoj Ekstraklasi i portugalskoj Ligi NOS,  pa se u svakom smislu može reći da je skupio dosta iskustva u svojim dosadašnjim klubovima. Sada je u Osijeku, a osmijeh na njegovom licu nam je praktički sve rekao i prije onog uvodnog pitanja kakav mu je osjećaj po dolasku u Rovinj gdje su Osječani na pripremama…

Prije svega, zahvalan sam svima, posebno gospodinu Bjelici, na ovom ostvarenom transferu. Sretan sam i ponosan što ću nositi bijelo-plavi dres i biti dio ove nogometne obitelji i kluba s velikom tradicijom. Ne bih komentirao ništa što je bilo ranije u karijeri,  ne želim se vraćati unatrag, nego samo gledati prema naprijed. Poziv iz Osijeka je jednostavno onaj koji se ne odbija! Jedva čekam započeti trenirati s novim suigračima, izaći na teren i dati sto posto od sebe, izjavio je Miloš.

Prvi dojmovi su vrlo pozitivni

Odmah se Mato pozdravio sa svim igračima, a dobar dio njih, kako nam je rekao, poznaje od ranije.

Znam više od polovice igrača, to su stvarno pravi dečki i odlični igrači. Eto, nije prošao ni jedan dan otkako sam ovdje, a osjećam se kao da sam već godinama. Svi su fenomenalni i prihvatili su me kao da sam cijelo vrijeme s njima. Mogu reći samo pozitivne stvari i ako sve bude kako smo svi zamislili, nadamo se da ćemo ostvariti priželjkivane rezultate te da ćemo svi na kraju biti sretni.

Sve je brzo realizirano

Zadovoljstvo je iskazao i naš kormilar Nenad Bjelica koji i nije morao skupljati puno informacija o Milošu jer mu on ni u kojem slučaju nije ni do sada bio nepoznanica. Naprotiv.

Jako mi je drago da je Mato ovdje, s nama. Znam ga dobro iz Spezije. Jako je zahvalan i pošten igrač, vrlo karakteran, upotrebljiv na nekoliko pozicija, na desnom i lijevom boku isto tako i na krilu. Odlaskom Grgića otvorila nam se mogućnost i potreba za dovođenjem novog igrača, pa smo brzo reagirali. Mato je bio bez kluba, tako da ga nije bio problem dovesti i to odmah. Također, on mene dobro poznaje kao trenera i bilo mu je drago kada sam mu se javio. Sve smo, dakle, odradili u vrlo kratkom vremenskom razdoblju.

Kvalitetan i karakteran igrač

Ono što je vrijedno spomenuti odnosi se na spoznaju da je novi osječki prvotimac upotrebljiv na više poziciji u momčadi:

U Speziji je igrao uz obje aut-linije. Serie B je vrlo teška liga, a on se dobro snašao i u  tom natjecanju odigrao više od 60 utakmica. Poslije je iz Istre 1961 ostvario lijep transfer u Benficu, a ima i jedan nastup za A reprezentaciju Hrvatske. U svakom slučaju, vrlo je kvalitetan igrač, ali i ono što često ponavljam – karakterom je također na toj razini.