Pojačanje za naš vezni red stiže iz talijanskog A ligaša Genoe, a s Osijekom je dogovorio suradnju na tri i pol godine.

Kako se i najavljivalo, Nogometni klub Osijek dobio je i treće zimsko pojačanje! Riječ je o 26-godišnjem Petru Brleku koji igra na poziciji centralnog veznog, a u Osijek je stigao iz talijanske Genoe. Rođen je u Varaždinu gdje je prošao respektabilnu nogometnu školu, da bi prve prvoligaške nastupe ostvario u dresu koprivničkog Slaven Belupa. U klubu iz Podravine bio je od ljeta 2010. do zime 2016. te u 123 nastupa postigao 7 pogodaka uz isti broj asistencija. Prvi inozemna destinacija bila mu je Wisla iz Krakowa u kojoj je igrao i najbolji nogomet, što potvrđuje i njegova tadašnja statistika. U 55 utakmica u redovima trofejne poljske momčadi zabio je 11 golova i dvaput asistirao. To nije moglo proći nezapaženo, naprotiv.

Zapažen na svim svojim posudbama

Bio je među najboljim veznjacima poljske Ekstraklase, pa je u transferu vrijednom 2,2 milijuna eura u kolovozu 2017. potpisao petogodišnju vjernost Genoi čiji su ga skauti učestalo pratili. Tamo je skupio 7 nastupa u Serie A, no uslijed svih turbulencija s promjenama trenera i sportskih direktora morao je na tri posudbe u nizu. Prvo se nakratko vratio u Wislu da bi po isteku te sezone usmjeren u švicarski Lugano. Tamo je bio standardan, ponovno zapažen s respektabilnim ocjenama za svoje prezentacije. baš kao i u talijanskom B ligašu Ascoliju u kojem je također bio neizostavan u najboljem sastavu. No, u Genoi su stalno bili skloni promjenama, pa je Petar, bez prave prilike, ostao u drugom planu. Nenad Bjelica ga je ove zime kontaktirao i ponudio mu igranje za Osijek i to je odmah palo na plodno tlo…

Prošao sve mlađe reprezentativne kategorije

Brlek je krenuo u razgovore sa svojim dosadašnjim klubom o raskidu ugovora koji je bio važeći do 2022. godine. Mi smo ga željeli angažirati kao slobodnog igrača, da to više ne bude posudba i na kraju se to i dogodilo. Suradnju s našim prvoligašem dogovorio je na tri i pol godine, dakako na obostrano zadovoljstvo. Od pristiglog veznjaka očekujemo prave stvari na terenu jer to svojim igračkim kvalitetama zasigurno može ispuniti. Prošao je sve mlađe reprezentativne kategorije, profilirao se i kroz selekciju U-21. Koristan je i upotrebljiv na svim pozicijama u sredini terena, a nakon dužeg vremena zasigurno jedva čeka ponovno zaigrati u onim pravim, natjecateljskim utakmicama te pridonijeti što boljim rezultatima Bijelo-plavih. Dobro nam došao Petre!