Ovaj je polivalentan vezni igrač već dosta toga prošao u karijeri, budući daj je pet godina proveo u inozemstvu.

Nekoliko se dana čekalo na odgovor Genoe kada je u pitanju najavljivani prelazak Petra Brleka u NK Osijek. Nigdje nije zapinjalo, ali je ipak trebalo kompletirati svu potrebnu dokumentaciju da bi ovaj Podravac stigao u naše redove. Odmah je stigao u Rovinj i priključio se novim suigračima.

Sretan sam što sam ovdje, znam za Osijekove ambicije i gdje dolazim. Znam i koji su ciljevi, motiviran sam i želim što prije biti s momčadi kako bih dao svoj maksimum da pomognem momčadi u ostvarenju klupskih planova.

Prije dolaska među Bijelo-plave Petar se dobro informirao, tako da mu je puno toga poznato o novoj sredini.

Naravno da sam pratio HNL i utakmice Osijeka. S nekim igračima sam se susretao u mladim hrvatskim reprezentacijama, druge znam jer sam igrao protiv njih dok sam bio u HNL-u. Mislim da imamo kvalitetu i pojedinačnu i momčadsku kao i odličnog trenera. Dakle, tu su svi preduvjeti da napravimo dobru priču i da se borimo za trofeje. Dat ćemo sigurno sve od sebe u tom smislu.

Okusio i Serie A

Skupio je Brlek i dosta iskustva tijekom profesionalne karijere i već je dosta toga iza njega…

Pet godina sam proveo u inozemstvu, bilo je tu nekoliko dobrih klubova. Može se reći da sam u Poljskoj igrao najbolji nogomet, no i Serie B je bila značajno iskustvo jer se igra na vrlo kvalitetnoj razini. Zabilježio sam i nekoliko nastupa u Serie A što je jedno vrlo dragocjeno iskustvo. Stoga mislim da sam sazrio i kao igrač i kao čovjek te da sam sada spreman za sve što me očekuje u Osijeku.

Dovesti ga na razinu iz Wisle

Nenad Bjelica koji u našem prvoligašu objedinjuje uloge trenera i sportskog direktora ima velika očekivanja od novog veznjaka:

Jako sam sretan da smo angažirali takvog igrača. Vjerujem ukoliko ga dovedemo na razinu igara koje je imao u Wisli Krakow da bi on mogao biti stvarno veliko pojačanje za nas. U najboljim je godinama (26), ima veliku želju, posebno jer u posljednje vrijeme baš i nije previše igrao, pa ima onu glad za nastupima koja je potrebna da bi se bio uspješan. Osim toga, hrvatski je nogometaš, Osijek od ranije dobro poznaje, a sada je prepoznao i naš klupski projekt tako da sam siguran da će nam biti od velike koristi.

Pokriva sve pozicije u sredini

Brlek je polivalentan igrač što je također umnogome utjecalo da ga naš kormilar „pikira“ i učini sve da ga stavi pod svoju komandu…

Prvenstveno ćemo ga koristiti u kreativnom dijelu, no on se može adaptirati i na drugim pozicijama, pa i na šestici, kao zadnji vezni. Univerzalan je igrač. Kročio je svoj put kako je mogao, u Wisli u koju je došao mlad i zatim ostvario transfer veći od dva milijuna eura u Genou. No, znate kako je to u Italiji, kada tamo dođete često vas šalju na posudbe. To se događalo i drugim hrvatskim igračima koji su išli u Serie A. Dobar je bio i u svojoj posljednjoj sezoni u Ascoliju, pratio sam ga cijelo vrijeme i htio dovesti još ljetos, ali tada nije bilo moguće ostvariti taj transfer. Potpisali smo ga na tri i pol godine, nije nikakva posudba u pitanju nego je naš igrač i vjerujem da ćemo imati puno zadovoljstava s njim.