Jedan od naših najstandardnijih prvotimaca odlazi u kineski Shangai SIPG, a prethodno se zahvalio svima u našem Klubu kao i navijačima. 

Sezonu i pol proveo je Anto Majstorović u Gradskom vrtu i ostavio zapažen trag, uostalom bio je jedan od najboljih i najstandardnijih prvotimaca. Sada je došlo vrijeme za rastanak jer je Osijek prihvatio ponudu kineskog Shangai SIPG-a, budući da je bila iznimno privlačna prvenstveno za našeg dokapetana. Naravno da je i Klub dobro prošao jer u suprotnom ne bi upalio zeleno svjetlo za realizaciju ovoga transfera. Nakon 55 nastupa za Bijelo-plave slijedi novi izazov, prvi izvan hrvatskih granica i to prilično daleko. Ante će sljedeće dvije godine provesti u Šangaju s opcijom produženja ugovora na još jednu sezonu.

U 28. sam godini, moram razmišljati o egzistencijalnim stvarima jer igrački vijek prilično kratko traje i treba se osigurati tijekom karijere. To je i presudilo u mojoj odluci, isključivo financijska strana ove priče. Kako bi se reklo, ponuda je prilično nemoralna da bih je mogao odbiti. Uvjeti koji me tamo čekaju su za mene fantastični i čovjek se u takvim situacijama ne može premišljati. Moram misliti i na obitelj, kada mi se već pružila prilika za popriličnu zaradu. Bilo je ranije i nekih europskih ponuda, ali nijedna ni blizu ove koja je stigla iz Kine.

„Hvala svima, naravno i navijačima“

Što se tiče vremena koje je proveo u Osijeku, Ante je i više nego zadovoljan. I zahvalan svima s kojima je surađivao na bilo koji način…

Ovdje sam se osjećao najljepše u karijeri, sve je zaista bilo savršeno. Mogu reći da sam pritom igrao i svoj najbolji nogomet, zbog čega je i uslijedila ovakva ponuda koja se kod mnogih od nas dobiva jednom ili nijednom u životu. Zahvalan sam treneru i Klubu što su mi izašli u susret, sigurno ću biti veliki navijač Osijeka u budućnosti. Tko zna – ne bih rekao zbogom nego ipak doviđenja. Iskreno, volio bih se jednog dana vratiti, zaigrati na Pampasu. Hvala našim navijačima, od prvog dana su me sjajno prihvatili, a ja sam se nastojao odužiti poštenim odnosom jer sam na svakoj utakmici pružao maksimum. Dobio sam i nagradu Kohorte na što sam ponosan jer sam tada tek jednu cijelu sezonu proveo u osječkim redovima. Vjerujem da ljudi razumiju situaciju u kojoj sam se našao i odluku koja je uslijedila.

Čekaju ga Leko, Oscar i ostali…

U Shangaiju ga čekaju neka dobro poznata imena europskog i svjetskog nogometa i  što je još i važnije, hrvatski trener…

Naravno da je i to dobrim dijelom utjecalo na ovakav rasplet. Lakše ću se prilagoditi novom načinu života i jednoj drukčijoj kulturi u ogromnom gradu u koji idem. O Ivanu Leki sam čuo samo najbolje stvari. Što se tiče igrača, znam da je Hulk otišao, no ostali su i dalje Oscar, Lopez, Arnautović… Nadam se da ću se tamo dobro uklopiti i opravdati očekivanja, zaključio je Majstorović koji se oprostio s dosadašnjim suigračima i ovih dana putuje u Kinu.