Globalno je naš šef stručnog stožera zadovoljan onim što je momčad odradila i pokazala u Rovinju.

Osijek je imao kvalitetnu „generalku“ s MOL Fehervarom (2:2) kojom je zaključio pripreme u Rovinju. Vidjeli smo puno šansi, udaraca i pokušaja Bijelo-plavih koji su bili vrlo aktivni i zaslužili pobjedu s obzirom na prikazano. Međutim, neke pogreške u defanzivnom dijelu igre su omogućile i suparniku da postigne dva pogotka, tako da je subotnji ogled završio neriješenim rezultatom.

Mislim da smo bili u cijeloj utakmici bolja momčad. Golove smo primili iz kontri i polukontri, htjeli smo visoko pritiskati, a na teškom i zaleđenom terenu nije to bilo lagano. Kiksali smo u te dvije situacije, ali smatram da smo imali više prigoda i kao što sam u više navrata već istaknuo, prioritet je bio dati minute svima. Drago mi je da smo ovaj puta imali priliku vidjeti Miloša i Brleka i smatram da smo u njima dobili dva ozbiljna igrača. Igrali smo protiv dobrog protivnika s kojim su i druge naše momčadi imale problema jer nije lako s njima. Sigurno je velika kvaliteta prisutna i kod njih, ali mi gledamo sebe. Sigurno smo nešto od onoga što smo proteklih dana radili na treninzima pokazali i na utakmici i dosta je to dobro izgledalo. Naravno da još uvijek ima i pogrešaka koje ćemo ispravljati u sljedećem tjednu, prokomentirao je Nenad Bjelica.

Konkurencija u momčadi je pojačana

U razgovoru s našim trenerom osvrnuli smo se i na kompletne pripreme, odrađene u Istri u proteklih 13 dana.

Mogu biti u globalu zadovoljan jer nismo imali nekih većih ozljeda. Odradili smo cijeli program onako, kako smo i predvidjeli računajući i ove tri provjere, tako da sigurno spremni dočekujemo Lokomotivu i početak prvenstva. Vjerojatno će 9 ili 10 igrača iz ogleda s MOL Fehervarom nastupiti i u Kranjčevićevoj. Ima to još nekih otvorenih pitanja, vidjet ćemo kroz rad i treninge idućih dana. No, rekao bih koga god da stavimo ne možemo pogriješiti. Konkurencija se s Milošem, Brlekom i Topčagićem još i pojačala, proširio se kvalitetan fond našeg igračkog kadra. Tko god od 22 igrača nastupi sigurno će biti na visokoj razini.

Ante je zadovoljan, NK Osijek također

U samome finišu boravka u Rovinju naš je igrački kadar napustio Ante Majstorović. Kao što je poznato, karijeru nastavlja u kineskom Shangaiju.

Sretni smo da je transfer završen i zbog njega i zbog nas. Ante je zaslužan igrač koji je u godinu i pol dana koliko je proveo kod nas ostavio dubok pečat u Osijeku. Zaslužio je stoga da mu se u ovoj situaciji izađe u susret. On je zadovoljan, mi također, želimo mu sve najbolje i kamo sreće da takvih igrača što više bude u našim redovima i u budućnosti. Siguran sam da su ovi koje smo sada doveli isto tako karakterni kao i Majstorović. Bit će još sigurno još i ulaznih i izlaznih transfera, vidjet ćemo na kojim pozicijama, no nešto će biti realizirano u idućem razdoblju.

Izjavu Nenada Bjelice pogledajte ovdje.