Ivo Smoje i Damir Vuica izbor su šefa struke za skaute pri prvoj momčadi te su mu obojica zahvalna na pozivu i povjerenju.

Dolaskom na čelo sportskog sektora Nogometnog kluba Osijek, Nenad Bjelica odmah je izrazio želju da u aktivan rad uključi i neke bivše igrače Bijelo-plavih. Za skaute je izabrao Ivo Smoju i Damira Vuicu, dva naša bivša kapetana koji su puno dali prvoligašu s Drave. Sada su opet u svom matičnom jatu, doduše u nešto drukčijim ulogama…

Nenadov poziv me je razveselio i s profesionalne i ljudske strane. Rekao bih da je potvrda nekog mog prethodnog rada i statusa u Klubu i drago mi je da se to vrednuje na ovakav način. Zadovoljstvo mi je što se u tom dijelu posla Bjelica odlučio za mene. Godi mi to jer je mogao pozvati bilo koga drugoga. Zahvalan sam i njemu i ljudima u Klubu. S druge sam strane ponosan i na sebe da me šef struke želi i traži, da misli kako mogu kvalitetno sudjelovati i pomoći stožeru. Motiv mi je dati svoj doprinos. Uloga je za mene nova, ali samo donekle jer dok sam bio pomoćni trener, surađujući sa Zekićem i Skenderom, sudjelovao sam i u skautiranju nekih igrača. Zaduženja su mi, dakle, ipak poznata, pričao nam je Smoje.

„Isključivo me zanima NK Osijek“

Poziv ga je ugodno iznenadio i nije trebao dugo razmišljati da bi ga sa zadovoljstvom prihvatio.

Drago mi je da je to Bjeličina odluka i želim opravdati ukazano povjerenje. Mene u nogometu isključivo zanima NK Osijek. Postojale su neke ideje i pozivi ljudi iz drugih klubova, postojale su određene i konkretne ponude, ali nisam nigdje išao. Vezan sam uz obitelj i Klub, tako sam si posložio stvari u životu. Godinu i pol dana me nije bilo u klupskim aktivnostima, iako je i u međuvremenu bilo poziva da se vratim u Gradski vrt. No, bila mi je nešto drukčija obiteljska situacija. Novu ulogu sada shvaćam kao vrlo odgovornu zadaću i spreman sam joj se apsolutno posvetiti.

„Veseli me što sam dio tima“

Vuica je, kao i Ivo, nekada bio u svakom nastupu borben i  beskompromisan. Čak je 13 sezona proveo među Bijelo-plavima i sada je opet uz momčad.

Drago mi je zbog Nenadova poziva i što imam priliku surađivati s njim i njegovim kolegama u stožeru. Zahvalio bih se i njemu i ljudima koji vode Klub. Veseli me što sam dio tima i što mogu raditi na dobrobit i u korist NK Osijek. Bjelica je sa svojim suradnicima u proteklom razdoblju pokazao maksimalnu ozbiljnost i stvoreno je vrlo pozitivno i ambiciozno ozračje. Nadam se da ćemo nastaviti raditi u tom pravcu. Želja mi je da Osijek stalno napreduje, da budemo što uspješniji i da svatko svoj dio posla odradi najbolje što može. Dat ću sve od sebe kako bih zaista bio od koristi. Želja mi je da u što više utakmica pobjeđujemo kao i da se navijači što prije vrate na tribine jer nam svakako trebaju, rekao je Damir.

Povratak nakon 2009. godine

Dugo je prošlo od Vuičina kratkotrajnog angažmana u Klubu za kojeg je odigrao 295 službenih utakmica…

Prestao sam igrati 2009. godine i na poziv tadašnjeg direktora, pokojnog Mile Dumančića prihvatio ulogu tehnika u prvoj momčadi. No, brzo smo se rastali, nakon samo šest mjeseci. Bila su to teška vremena u svakom pogledu i krenuo sam nekim drugim, poduzetničkim putem. Nije me, dakle, dugo bilo u nogometu, ali naravno da sam pratio sve što se događalo. Ovo je moj klub u kojem sam proveo daleko najveći dio svoje igračke karijere. S Nenadom sam bio i suigrač, drago mi je što sada surađujemo i na ovaj način. Spreman sam dati svoj puni doprinos u onome što se od mene očekuje.