Naša je momčad odlično odradila posao protiv Lokomotive, pa je i trener mogao biti sasvim zadovoljan.

Osijek je odlično otvorio nastavak sezone. Lokomotiva je svladana s 3:0, a Bijelo-plavi su baš u svemu nadvisili svoga domaćina u Kranjčevićevoj. Trener Nenad Bjelica imao je puno pohvala za igru svoje momčadi.

Bili smo dobri i rastrčani, od prve minute s ambicijom da pobijedimo. I onda, kada tako uđeš u utakmicu, imaš i malo sreće koja je uvijek potrebna u nekim situacijama. Sve u svemu, zadovoljan sam kako smo igrali, također i rezultatom, kao i našim debitantima, posebno mladim Mekićem kojemu su ovo prve prvoligaške minute i to u bitnoj pobjedi. Moram pohvaliti svih 16 igrača jer su bili na vrhunskoj razini.

Nije bilo dvojbe oko pobjednika

Osječani su već do odlaska na odmor imali vodstvo od 2:0, a kada je u drugom dijelu isključen domaći igrač Papadopoulos, bilo je jasno da će Osijek sigurno osvojiti bodove.

I do tog trenutka su nama oni teško ulazili u šesnaesterac jer smo radili jako dobar pritisak na igrača i na loptu, kao i po izgubljenoj lopti. Lokomotivi nismo puno toga dali, a dakako da nam je u prilog išlo i isključenje protivničkog igrača. Nije uopće bilo upitno nakon toga da ćemo pobijediti.

Rezultat je mogao biti još uvjerljiviji, budući da je naša momčad imala dosta zrelih prigoda, a VAR je reagirao kod pogotka Ercega koji je poništen jer mu je prethodilo zaleđe…

Nadam se da ćemo nešto ostaviti i za sljedeće utakmice. Mislim da smo vidjeli da imamo i širinu kadra, da su dečki koji su danas nastupili bili sjajni. Nismo još mogli računati na Silvu i Vukovića koji su imali kartone, tu je još i Topčagić koji nije ušao u igru kao još neki. Tu stvarno ima puno jako dobrih igrača i vjerujem da ćemo na ovoj razini nastaviti igre.

Ubojiti Mierez nastavlja s golovima

Opet se iskazao ubojiti Mierez koji je dvaput zatresao mrežu i sada je već na deset postignutih golova.

Neupitno je da je on nama vrlo važan igrač, ne samo zbog golova nego i pristupa kojega ima u svakoj utakmici i na svakom treningu. Međutim, siguran sam da je njemu važnije to da smo mi pobijedili 3:0 nego što je zabio pogotke. Nije lako pobijediti na startu nove polusezone, kada još ne znaš „gdje stojiš“, vrlo je lijepo dobiti utakmicu u gostima s 3:0. Idemo se sada pripremati za sljedeći susret.

Izjavu trenera Bjelice pogledajte ovdje.