Osijek je vrlo uvjerljivo odradio posao u gostima s Lokomotivom i do tri boda došao s tri pogotka, a moglo ih je biti još…

Kada je Osijek pravi, protivnici teško dolaze do daha. Pokazala je to i utakmica s Lokomotivom u kojoj je bolja momčad iskoristila svoje prednosti i kvalitetu te na kraju uvjerljivo slavila. Osječani su vrlo ozbiljno krenuli u nastavak sezone, kako je rekao naš krilni napadač Bohar, neka to osim osvojenih bodova bude i poruka konkurentima. Ambicije su nam ostale nepromijenjene, čak su kod mnogih, a navijača posebno, sada još i naglašenije. Nije se moglo bolje ući u drugi dio prvenstva, posebice jer se igralo u gostima i to kod Lokomotive koja svima uvijek može stvoriti probleme. No, ovaj puta nije mogla ništa protiv raspoloženih Bjeličinih izabranika koji su maksimalno ozbiljno odradili prvu zadaću u ovoj godini.

Iz dva prekida do sigurnog vodstva

Samo je u prvih petnaestak minuta igra bila izjednačena, a domaćin je preko mladoga Šimića pokušavao stvoriti poteškoće Škoriću i dečkima. Ipak, pravih prijetnji za Ivušića nije bilo. Bijelo-plavi su sve dobro kontrolirali i čekali svoje šanse, odnosno situacije u kojima će domaćina natjerati na pogrešku. Prvi je pogodak pao nakon prekida, kada je Bočkaj dobro ubacio iz kornera, a lošu procjenu Santinija iskoristio je sveprisutni Mierez koji je u takvim situacijama uvijek tamo gdje treba. Taj je pogodak dodatno podigao našu momčad koja je imala sve manje problema s protivničkim dolascima u posljednju trećinu terena. Nismo dugo čekali ni na drugi gol. Opet je igra bila zaustavljena, a Cokaj je u kaznenom prostoru na nedopušten način čuvao i onemogućio Žapera u napadačkoj reakciji, tako da je uz VAR provjeru Bebek morao pokazati na bijelu točku. Ramon je još jednom bio vrlo koncentriran i siguran, tako da domaći vratar nije imao nikakvih izgleda obraniti jedanaesterac.

Bez problema i u nastavku

Imao je Osijek sigurno vodstvo i mirno je krenuo u drugo poluvrijeme, a pretjerana nervoza kod pojedinih igrača Lokomotive nije mogla ostati nekažnjena. Grčki stoper Papadopoulos, koji ima jako puno bundesligaških nastupa iza sebe, teško je izlazio na kraj s Mierezom, pa je brzo zaradio drugi žuti, automatski i crveni karton. Ako se netko među domaćinima uopće i ponadao da bi se „Lokosi“ u nekakvom sretnom raspletu mogli „vratiti u igru“, tada je definitivno svima postalo jasno da bodovi sigurno putuju ka Slavoniji. Vidjeli smo i treći gol, nakon što je Bočkaj svojom ljevicom uzdrmao vratnicu, a lopta se odbila do Bohara koji takvu prigodu nije propustio. Šansi je bilo i za četvrti pogodak kojega smo i dočekali nakon egzekucije Ercega, no VAR se još jednom oglasio i domaćin ipak nije morao još jednom krenuti s centra. Da je bilo malo više preciznosti, mogao se dogoditi i potpuni potop Lekine momčadi koja je jedva čekala posljednji sučev zvižduk. Mi smo ga dočekali potpuno zadovoljni jer je prva prepreka bez problema preskočena, uz pravi zalet za sve ono što nam dolazi.