Naš Argentinac je definitivno postao ljubimac navijača, a učinak na terenu mu je itekako vidljiv i konkretan.

Kada je Ramon Mierez u pitanju, nedvojbeno možemo zaključiti kako su navijači Osijeka dobili još jednog velikog ljubimca. Način njegove igre, podređenost kolektivu i učinak kojega ostvaruje na terenu, jasno daju do znanja koliko je koristan Bijelo-plavima u svakoj utakmici. Tako je bilo i ogledu s Lokomotivom u kojoj se iskazao kao najbolji pojedinac.

Drago mi je što smo dobro startali. Prije svega želim zahvaliti Bogu što mi je dao priliku da budem ovdje, nadalje, hvala svim mojim suigračima jer su mi velika podrška na terenu i omogućili su mi da budem na razini igre na kojoj sam bio i u prvom dijelu sezone. Naravno da sam posebno zahvalan i svojoj obitelji u Argentini koja me uvijek podržava i prati, izjavio je naš uvijek nasmijani Argentinac.

Nastaviti u istom ritmu

Postigao si još dva gola, sada si već na brojci od 10 pogodaka u ovom prvenstvu?

Jako sam sretan što sam ponovno zabio. Za napadača je to uvijek lijepo i poželjno. Međutim, najvažnija je prva pobjeda naše momčadi nakon zimske stanke. Sigurno će nam ovo dosta značiti uoči sljedeće utakmice o kojoj sada razmišljamo jer želimo nastaviti u istom ritmu.

U subotu u Gradski vrt stiže tvoja bivša momčad, pulska Istra 1961?

Oni imaju svoju borbu i volio bih da uspiju. Međutim, mene sada zanima samo ono što mi želimo i nastojimo ostvariti. Da bismo došli do cilja moramo pobjeđivati, tako da nam i u sljedećem kolu bodovi ne bi smjeli izmaknuti. U Puli smo ih uvjerljivo dobili, ali ne znači da će nam oni biti bezopasan protivnik na našem terenu. To nikako. Očekujem utakmicu u kojoj ćemo se morati jako potruditi za novu pobjedu.

“Pred nama je dug i težak put”

Osijek je ove sezone legitimni kandidat za naslov prvaka Hrvatske?

Da, vrlo nas je lijepo vidjeti prve na ljestvici ili odmah uz vodećeg jer se to ipak učestalo mijenja. No, idemo utakmicu po utakmicu, pred nama je još dug i težak put. Divan je osjećaj nakon svake pobjede i pruža nam svima veliko zadovoljstvo, ali nas i motivira da još više treniramo i napredujemo jer sve što napravimo tijekom tjedna, pokaže se kasnije na terenu.