Brlek je ove zime stigao u Osijek, a u svojoj je karijeri imao zadovoljstvo nastupiti i u jednoj od najjačih europskih liga…

Svoj prvi rođendan kao igrač Nogometnog kluba Osijek ovoga petka, 29. siječnja, slavi Petar Brlek. Dakako da ćemo mu poželjeti sve najbolje u našoj sredini, puno kvalitetnih utakmica za Bijelo-plave, dakako i zdravlje i sreću, prije svega! Rođeni je Varaždinac odrastao u Sigetecu Ludbreškom, a preko mlađih kategorija Varteksa stigao je do Slaven Belupa u kojem je zabilježio prve nastupe u HNL-u. U zimu 2016. potpisao je za Wislu iz Krakowa i u tih je godinu i pol dana igrao najbolji nogomet u karijeri što je bila prava preporuka za odlazak u Serie A.

Debitirao u Kranjčevićevoj

Brlek je potpisom za talijansku Genou ispunio svoju veliku dječačku želju, no nije lako izboriti se za „mjesto pod suncem“ u jednoj od najzahtjevnijih europskih liga. Skupio je sedam nastupa za momčad koja je učestalo mijenjala ne samo trenere nego i sportske direktore što se moralo odraziti i na njegov status. No, Petar je vrlo dobro koristio posudbe, prvo u Wislu u koju se nakratko vratio, potom u švicarskom Luganu i u konačnici B ligašu Ascoliju. Ove je zime postao naš član i s Osijekom je potpisao ugovor na tri i pol godine. Za Osječane je debitirao u prošlom kolu, protiv Lokomotive u Zagrebu, te već s nekoliko poteza najavio kako ti nam trebao biti značajno pojačanje u sredini terena.