Naš će iskusni prvotimac u ogledu sa Slaven Belupom krenuti u početnoj jedanaestorici.

Mjesto u početnom sastavu Bijelo-plavih zauzet će naš iskusni prvotimac Ante Erceg. Njegov angažman na terenu, otkako je u osječkim redovima, nikada nije bio upitan i uvijek ga je dobro imati na raspolaganju jer će se neupitno staviti u službu momčadi.

Istru 1961 smo dobili iako nismo bili baš na nekoj razini, međutim, to je puno manje bitno od osvojenih bodova. Samo se oni pišu i zbrajaju. Ovaj puta nam nedostaju tri-četiri igrača, ali imamo veliku širinu i kvalitetne pojedince tako da to ne može biti nikakav alibi. Rekao bih da je kod nas 25 igrača podjednake kvalitete, tako da nema kukanja kada netko izostane jer su tu uvijek i odgovarajuće alternacije. Dakle, nema razloga da ne pokažemo da smo pravi i da želimo biti tamo gdje nam je, po meni, i mjesto, poručio je Erceg.

Maksimalno podređen kolektivu

Ante će predvoditi napad Osječana umjesto Miereza i svakako će nastojati iskoristiti ukazanu priliku:

Nisam igrao neko vrijeme u toj ulozi, ali sam maksimalno podređen kolektivu. Igrat ću sve što trener traži od mene za dobrobit ekipe. Igrao sam neke utakmice u Danskoj kao klasična „špica“, iako to nije moja prirodna pozicija. Svakako to mogu odraditi i dat ću sve od sebe da budem što bolji i učinkovitiji.

Što se tiče Slaven Belupa, Ante ističe kako je riječ o protivniku kojega je dosta teško nadigrati i svladati…

Otkako im je došao trener Stipić sigurno su napredovali. Jako su nezgodna momčad, čvrsti u obrani, a opasni prema naprijed. Pritom posebno mislim na Krstanovića. Teren bi ovaj puta mogao biti nešto teži za igru, ali što je - tu je. Mislim da moramo pokazati našu snagu, učiniti sve da bismo pobijedili i čvrsto vjerujem u takav ishod.