Bjelica je o našem novom pojačanju prikupio dovoljno kvalitetnih informacija, pa ga je odlučio dovesti u Gradski vrt.

Govorio je proteklih dana naš klupski menadžer Nenad Bjelica kako mu je jedna od primarnih zadaća do kraja prijelaznog roka riješiti dovođenje još jednog ljevaka koji će kvalitetno pokrivati pozicije lijevog bočnog i stopera. Izbor je pao na 23-godišnjeg Ukrajinca Yevgena Cheberka koji je u Osijek stigao iz redova austrijskog LASK-a.

Cheberko ima nastup za najbolju ukrajinsku reprezentaciju, a bio je i kapetan selekcije U-21. Privuklo nas je to što je vrlo univerzalni igrač, može igrati na obje pozicije kada nam je obrana s četiri u liniji, kao i lijevog stopera u zadnjem redu s trojicom igrača. Tehnički je vrlo kvalitetan, dobrog duela kao i razumijevanja igre, pa smo sretni što smo ga uspjeli angažirati. Dovodimo ga na besplatnu posudbu, tako da ostajemo u našim gabaritima o kojima smo pričali. Mislim da smo doveli kvalitetnog igrača, isto tako i karakternog. Znate da osobno jako puno informacija pokušavam saznati o svakom pojedincu koji me nogometno zainteresira. Takav je bio slučaj i s Yevgenom. Dobio sam o njemu sve najbolje spoznaje iz LASK-ove svlačionice jer imam tamo neke igrače koje sam trenirao. Oni su mi rekli samo pozitivne stvari o njemu i kao osobi i kao igraču. Želimo mu puno sreće u Osijeku, nadamo se da će imati uspješno razdoblje kod nas. O njegovim će igrama ovisiti hoće li ostati i duže od tih godinu i pol dana, odnosno hoćemo li produžiti ugovor na još dodatne tri sezone, pojasnio je Bjelica.

Neće mu trebati poseban tretman

U procesu je registracija našeg novog igrača, budući da je prikupljena sva potrebna dokumentacija. Stoga bi se u konkurenciji za momčad mogao naći već protiv Dinama u Maksimiru…

Igrao je cijelo vrijeme, nije imao nikakvu stanku što se toga tiče. Prije 15 dana odigrao je posljednju utakmicu za LASK i ne treba nam nekakav poseban tretman za njega da bismo ga doveli na potrebnu razinu forme. Ulazi, dakle, u normalan trenažni proces. Nije bio baš prvi izbor za trenera u svom dosadašnjem klubu i to je razlog zbog kojeg je tražio drugi izazov. Pogledali smo dosta toga o njemu i vrlo su pozitivne ocjene svih skauta o tomu što on može pružiti na terenu. Dogovor s LASK-om je bio dosta korektan i brz, njima je u interesu da igra, budući da su ga dosta skupo platili. Sigurno je da žele vratiti uloženo, a mi mu nudimo „izlog“.

Čuo sve najbolje o Bjelici

Yevgen nije puno pričao na svom prvom predstavljanju u Gradskom vrtu. No, svakako je zadovoljan ovakvim raspletom situacije…

Ne znam puno o gradu, ali vidim da je manji što mi se sviđa. Naime, i ja sam rođen u malom gradu, pa mi to nije problem. Čuo je dobre stvari o klubu i treneru, posebno od suigrača iz LASK-a koji su mi rekli sve najbolje o gospodinu Bjelici i kao čovjeku i kao nogometnom taktičaru.  Volim nogomet, volim igrati s loptom i veselim se novom izazovu, ovdje u Osijeku, istaknuo je Cheberko.

Na pitanje poznaje li nekoga od hrvatskih igrača i što može općenito reći o hrvatskom nogometu, Ukrajinac je odgovorio:

Poznajem Lopu. Ostale tek moram upoznati. Znam da se u Hrvatskoj igra tehnički dotjeran i kvalitetan nogomet. Nije samo napucavanje dugačkih lopti, nego je prisutno dosta kombinatorike. Znam da se puno toga bazira na timskoj igri. Sigurno ću sada početi više pratiti i samu ligu, dolaskom u Osijek.  

Voli što više sudjelovati u igri

Svjestan je Yevgen da dolazi u dobro posloženu momčad čija je obrana primila najmanje pogodaka u HNL-u.

Znam da je i taj dio ekipe jako dobar, toga se ne bojim, naprotiv, to me još i više motivira. Osoba sam koja se ne zadovoljava sjedenjem na klupi, želim se dokazati i nametnuti treneru. Koliko god je obrana dobra, želim biti još bolji i pokazati sve što znam. Došao sam osvajati titule u novom klubu i nadam se da će tako i biti.  

Novinari su tražili da kaže i poneku rečenicu o svojim igračkim karakteristikama…

Nisam tipični stoper, nego onaj koji voli izaći s loptom i ulaziti u situacije koje se ponekad ne čine uobičajenim za stopera. Volim loptom potražiti i proigrati suigrača koji će odmah stvoriti višak na terenu i tu vidim neku svoju prednost, zaključio je Cheberko.