Naš veznjak vjeruje u sve svoje suigrače i kompletnu momčad, nadajući se najboljem ishodu ove subote u Maksimiru.

Hladna je ova subota u Zagrebu. Temperatura je od jutra u „debelom“ minusu i neće biti baš puno ugodnije, što se vremena tiče, niti u terminu odigravanja velikog derbija između Dinama i Osijeka. No, svi se nadamo da će nam na kraju utakmice biti toplo oko srca, za što će se potruditi Bijelo-plavi na svom drugom ovosezonskom gostovanju u Maksimiru.

Po svemu bi trebalo biti vrlo zanimljivo. Izjednačeni smo na vrhu ljestvice, s istim brojem bodova. Dakle, derbi je to u pravom smislu te riječi. Čitam u medijima da se najčešće spominje kako će na jednoj strani biti najbolji napad, a na drugoj najčvršća obrana. No, imamo mi i u napadu što reći, preko našeg Miereza, itekako opasno zaprijetiti. Trebalo bi i moralo biti uzbudljivo na terenu, rekao je u najavi Josip Vuković.  

Ponoviti izdanje iz jesenskog ogleda

Svoju prvu utakmicu za Osječane u Gradskom vrtu splitski je veznjak odigrao baš protiv Modrih, kada je jesenas bilo 2:0 za našu momčad.

Tada smo bili odlični! Igrali smo našu igru, iskoristili svoje prilike, a protivniku nismo baš puno toga omogućili. Mislim da smo zaslužili bodove u tom derbiju, a nadam se kako ih možemo osvojiti i ovaj put. Bila je to moja prva utakmica u Gradskom vrtu, igrali smo u vezi Žaper, ja i Pilj, dobro smo kontrolirali sredinu i rado se prisjetim te pobjede.  Vjerujem da možemo biti podjednako dobri i uspješni i ove subote, a tko god bude igrao, uopće nije upitno da će svi dati maksimum.

Dobro raspoređeni na svakoj poziciji

Ovaj put neće biti Žapera i Jurčevića, međutim, ima Osijek takav kadar da se o izostancima baš i ne priča.

Ne bih nikoga izdvajao, nijednog pojedinca. Mislim da smo svi podjednaki i da upravo tako jedan na drugoga i gledamo. Dobro smo raspoređeni na svakoj poziciji, tako da i trener u svakom trenutku ima pravu i dobru zamjenu za bilo koga.  

U derbi Bijelo-plavi ulaze s puno motiva i ogromnom željom da nastave svoju uspješnu rezultatsku seriju. Znaju jako dobro i snagu svoga protivnika, no koncentrirani su na vlastitu izvedbu.

Nisam pobornik nekih alibija, u bilo čemu. Moramo biti pravi i gledati sebe. Puno sitnica može presuditi, a nadamo se da će dosta toga biti na našoj strani. Bilo bi jako lijepo vratiti se kući sretan i zadovoljan.