Kapetan Osijeka ističe kako poraz nikada i nikoga ne veseli, ali i da je u drugom poluvremenu naša momčad bila bolja.

Do posljednjih sekundi utakmice u Maksimiru sve je bilo sasvim neizvjesno, međutim, Osječani nisu uspjeli loptu smjestiti u suparničku mrežu za razliku od domaćina kojemu je to jednom uspjelo tijekom subotnjeg maksimirskog derbija. Susret je opravdao očekivanja i ponudio puno zanimljivih situacija uz obostrano dobar ritam i veliku borbenost.

I ja bih rekao da je derbi bio dosta dobar. Nažalost, izgubili smo, ali izuzev tih prvih slabijih 20-ak minuta i lošijeg ulaska u utakmicu, mislim da smo se kasnije dignuli i odigrali dobro. Rezultat je mogao otići i na drugu stranu, ali ipak nije. Žao nam je zbog toga, ali smo pokazali da možemo parirati Dinamu. Ima još puno teških izazova do kraja, bit će tu još svega idemo iz kola u kolo. Naravno da nas poraz ne veseli, ali treba reći kako smo dobro reagirali nakon primljenog gola i imali svoje prilike koje nismo iskoristili, komentirao je naš kapetan Mile Škorić.

Pogreške se događaju

Jedna neopreznost u našem šesnaestercu se pokazala kobnom jer je Bijelo-plave koštala primljenog gola koji je u konačnici ipak presudio pobjednika.

Pogreške se događaju, to je tako u sportu i nogometu. Treba raditi na tome da ih se ispravlja. Kažem, moglo je sve i drugačije završiti, no treba već sada razmišljati o novom protivniku, a to je Rijeka. Bit će opet teška i prava utakmica, moramo se skoncentrirati na to što nas ubrzo očekuje.

Iako je Osijek ostao bez bod(ov)a može se reći da je zasigurno zaslužan za vrlo uzbudljiv dvoboj u kojem je mogao (barem) do izjednačenja, ali nije uspio…

U drugom poluvremenu smo ih pritisnuli, može se reći da smo i dominirali, stvarali prigode, ali je Livaković svaki puta odlično reagirao i to je svakako najveći razlog zbog kojeg danas nismo zabili. Međutim, idemo dalje.

„Sustigli smo i puno veću bodovnu prednost“

Dinamo je ovom pobjedom ostao na čelu ljestvice sa 48 bodova u odnosu na našu momčad koja je osvojila 45, tako da i nadalje sve ostaje potpuno otvoreno.

I za nas i za njih je još puno izazova u nastavku sezone. Nadam se da ćemo nastaviti igrati u dobrom ritmu. Ponovit ću kako je šteta što smo izgubili, ali ništa nije dramatično. Oni sada imaju tri boda prednosti, ali mi smo ih dostigli kada je ta razlika bila i puno veća, nastojat ćemo to učiniti opet.

Cijelu izjavu pogledajte ovdje.