Bio je to kvalitetan, sadržajan i borben derbi, prilično izjednačen što se tiče prilika i odnosa snaga na terenu.

Derbi je završio, a osjećaji nam ostaju podijeljeni. Naša je momčad izgubila utakmicu, ali ni u kojem slučaju nije razočarala, ni igrom ni angažmanom. Kako je rekao kapetan Škorić nikada ne možemo biti zadovoljni kada nam se dogodi poraz i sigurno bismo danas bili sretniji da se igralo i lošije uz pozitivan rezultat koji je, dakako, uvijek i najvažniji. Treba prihvatiti spoznaju da je protivnik uspio zabiti pogodak, dok to Osječanima nije pošlo za nogom, u nekim situacijama i glavom, iako je bilo sasvim dovoljno prilika. I bez traženja nekakve utjehe, možemo reći da je Osijek i protiv prvaka još jednom pokazao da mu je itekako ozbiljan konkurent u borbi za titulu, potvrdivši svoje najviše ambicije.

„Mirisalo“ je na izjednačenje

Nismo Maksimir napustili pokunjeni, nije bilo razloga za to. Bijelo-plavi su u cijelini gledajući bili ravnopravan protivnik na terenu, uz slabija i bolja razdoblja u igri, baš kao i domaćin. Prva polovica prvog poluvremena prošla je u znaku Modrih, koji su tada i postigli pogodak, doduše uz neopreznost Silve koju je kaznio uvijek opasni Oršić. Potom se odnos snaga ujednačio, imali smo pravu prigodu preko Bohara prije odlaska na odmor, ali se rezultat nije promijenio. Po izlasku iz svlačionice u nastavku derbija Bjeličini su izabranici uspjeli pritiskati i stvarati šanse koje su itekako „mirisale“ na izjednačenje. I Dinamo je, doduše, preko Ivanušeca (vratnica) mogao povećati prednost, ali su svi imali priliku vidjeti kako je nesavladivi Livaković sačuvao svoju mrežu kada su mu vrlo opasno prijetili Lončar, Bočkaj i u posljednjim sekundama Bohar. Šteta što lopta pritom barem jednom nije završila u mreži jer bi nam to vjerojatno donijelo puno više zadovoljstvo od činjenice da se i nas „puno toga pitalo“ u ovom dugo i posebno najavljivanom ogledu najboljih momčadi HNL-a.

Prvi puta pod Bjelicom bez postignutog gola

Pristup je nepotrebno komentirati jer bi bilo suludo pričati o motivaciji kada igraš takvu utakmicu. Svi tada neupitno žele dati svoj doprinos što boljem nastupu cijelog kolektiva, no ne bi bilo prave nogometne draži da se bodovi osvajaju samo na osnovu borbenosti i htijenja. Odlučuje puno toga na terenu, kao što je ovaj puta presudila jedna situacija u kojoj strijelac jedinog pogotka ne bi ni došao u priliku da se nije dogodila pogreška našeg igrača. Nije to destabiliziralo Osječane, nije bilo nikakve demoralizacije, nego se kroz nadigravanje, u pravoj i žustroj borbi, tražio način da se pogodak dočeka i na drugoj strani. Prvi puta otkako je Bjelica na našoj klupi Osijek nije uspio postići gol, a protivniku je taj jedan, iz 15. minute, na kraju ipak bio dovoljan i presudan za pobjedu. Kako su na kraju zaključili iz oba tabora, bit će još jako puno iskušenja i za jedne i za druge u ovoj neizvjesnoj i zanimljivoj utrci za naslov najboljega u HNL-u.