Upravo je protiv Riječana prvi puta za kormilom Bijelo-plavih bio Nenad Bjelica čija je momčad tada uvjerljivo slavila.

Puno je međusobnih utakmica Osijeka i Rijeke proteklo u vrlo zanimljivom odmjeravanju snaga. Gotovo da i ne pamtimo one oglede ova dva prvoligaša koji svojim sadržajem nisu opravdali uvijek visoka očekivanja s obzirom na rejting oba kluba unutar velike četvorke hrvatskog nogometa. Ta nam je percepcija u mislima i prije nadolazećeg derbija, za našu momčad već trećeg u nizu koji je po svojoj važnosti podjednako bitan kao i prethodna dva. Uostalom, svaka pobjeda ima svoju vrijednost, pa i tri boda s Riječanima imaju neupitnu težinu, posebice u kontekstu spoznaje da su Osječani i dalje u vrlo izjednačenoj borbi za najviše domete za sam vrh hrvatskog nogometnog prvenstva.

Trenerov vrlo uspješan debi

Osijek je u dvije prethodne ovosezonske utakmice s Rožmanovim izabranicima osvojio četiri boda. Zanimljivo je istaknuti kako je baš protiv Rijeke naš trener Bjelica debitirao na klupi Bijelo-plavih uz vrlo lijepih 3:0 u Gradskom vrtu. Nije to uopće bila laka zadaća, kako bi se na osnovu rezultata moglo zaključiti. Imao je i protivnik svoje šanse, no osječki se prvoligaš iskazao učinkovitošću, uz tri lijepa pogotka, među kojima je posebno atraktivan bio Bočkajev iz slobodnog udarca, kada je s 25 metara vješto, u svom stilu, prebacio „Živi zid“ i matirao Nevistića. Prethodno je mrežu gostiju zatresao Jugović,  dok je u drugom poluvremenu strijelac još bio Mierez svojim prvijencem za NK Osijek. Tom je pobjedom započeo Osijekov uzlet koji je ubrzo prerastao u pravu pobjedničku seriju.  

Bočkaj ponovno zabio u svom stilu

Što se tiče jesenskog dvoboja na Rujevici, završio je neriješenim ishodom 1:1. Riječani su tada bolje otvorili utakmicu, ali se rezultat dugo nije mijenjao, sve do 64. minute. Tada je Andrijašević doveo domaćina u vodstvo, no inicijativu i nadmoć Osječana u preostalom vremenu do kraja dvoboja još je jednim krasnim zgoditkom materijalizirao Bočkaj i donio nam izjednačenje desetak minuta prije kraja. Tada smo zaključili da je i bod bio zadovoljavajući s obzirom da je i Rijeka opasno prijetila, međutim, nije nam uspjela nanijeti poraz. Sada će se ponovno igrati kod nas, a da bismo zadržali korak s vodećim Dinamom vrlo nam je bitno ostvariti pun pogodak. Njime bi se Osijek još i više odvojio od svog nedjeljnog takmaca kojemu trenutno bježi velikih 13 bodova, uz napomenu da riječki Bijeli imaju jedan dvoboj zaostatka. I u tomu se ogleda značaj predstojećeg susreta s kojim ponovno želimo krenuti u uspješan rezultatski niz.