Riječ je o Vukovarcima, navijačima Osijeka, koji su Ivanu poklonili suvenire Vodotornja i Vučedolske golubice.

Našeg novog napadača Ivana Santinija, u iščekivanju neophodne dokumentacije iz Kine kako bi ga se registriralo za NK Osijek, u subotu je na parkingu stadiona u Gradskom vrtu dočekalo ugodno iznenađenje. Naime, ovaj puta su posebno zbog njega iz Vukovara u grad na Dravi došli članovi obitelji Dželalija koji su mu donijeli simbolične poklone, prepoznatljive za vukovarski kraj, posebice iz vremena devedesetih godina i Domovinskog rata.

Pratio sam press konferenciju na kojoj je Santini predstavljen i dirnulo me kako je pričao o Vukovaru, s koliko emocija. Moja obitelj navija za Osijek, ponosno to i ovaj puta ističem, pa sam odlučio da mu poklonimo suvenire našeg Vodotornja i također nadaleko poznate Vučedolske golubice. Osim toga, pozvali smo ga da zajedno sa svojom obitelji posjeti Vukovar i da ćemo im vrlo rado biti domaćini tom prilikom. NK Osijek je doveo sjajnog igrača, očito i jako dobrog čovjeka, želimo mu svu sreću među Bijelo-plavima i da nam pomogne osvojiti barem jedan od trofeja ove sezone, rekao je ushićeni Bojan Dželalija. Uz njega su bili kćerka Lena i sin Ante, a srcem je uz našu momčad i njihova majka, Bojanova supruga Ivana.

Vukovar je svetinja!

Santini nije mogao prikriti svoje iznenađenje u ovoj situaciji. Ništa s njim nije bilo unaprijed dogovoreno, tako da sve do dolaska na stadion nije znao o čemu je riječ…

Veliko hvala obitelji Dželalija! Zatečen sam njihovom reakcijom, ovo je predivan poklon za mene. Ponovit ću i sada, Vukovar je svetinja, grad-heroj čijim se junačkim braniteljima svi trebamo pokloniti, posebno onima koji su dali svoje živote braneći svoj grad i Domovinu. Ovaj je slavonski kraj puno propatio i dužni smo mu, svatko na svoj način, barem nešto vratiti. To je bio jedan od mojih motiva pri dolasku u Osijek s kojim želim napraviti nešto veliko, prokomentirao je rođeni Zadranin, odnedavno u osječkim redovima.