U nešto drukčijem taktičkom rasporedu nego u prijašnjim susretima, Osijek je u potpunosti nadigrao Riječane.

Sve je „štimalo“ i igri našeg prvoligaša tako da je i Nenad Bjelica na kraju mogao biti u potpunosti zadovoljan. Osijek je u derbiju neupitno pokazao puno više od Rijeke, bio je bolji u svim elementima igre i na kraju se to moralo odraziti i na konačnom rezultatu (2:0).

Stvarno moram biti zadovoljan, ne samo rezultatom nego i cijelom utakmicom. Mislim da smo apsolutno zasluženo pobijedili. Čestitao bih svojim igračima na odličnom nastupu, treba sada samo tako nastaviti, uvodno je istaknuo osječki kormilar.

Stabilni i u nešto drukčijem sustavu

Vidjeli smo jako dobar Osijek u oba poluvremena koji se u potpunosti nametnuo svome protivniku.

Imali smo i u prvom i u drugom poluvremenu još pokoju dobru šansu. S druge strane, osim one jedne šanse Riječana, ništa im posebno nismo dali tijekom utakmice. Stvarno smo bili stabilni. Igrali smo danas u nešto drukčijem sustavu, bez obzira na to ništa se nije poremetilo iako ga nismo nešto posebno ni uvježbali. Bilo je to malo iznenađenje i za naše igrače koji su unatoč tomu odlično reagirali. Igrao je Osijek u prošlosti puno puta u ovakvom rasporedu, tako da je dobro to izgledalo. Moram biti zadovoljan sa svima koji su nastupili, dakako i sa Cheberkom jer je u svom debiju pokazao da će biti pravo pojačanje za nas.

„Sretni smo što imamo Ramona“

Mierez je još jednom pokazao klasu. S nova dva gola sada je već na brojci 14 i nastavlja borbu za prvog strijelca HNLa-a ove sezone…

To sve govori o njegovom radu, ništa nije slučajno, pa ni tih njegovih 14 pogodaka. No, govori to i o angažmanu cijele momčadi. Naravno da mu njegova upornost daje dodatnu prednost u situacijama kada može ugroziti svoje čuvare i protivnička vrata i on maksimalno koristi takve situacije. Jako smo sretni zbog njega i zadovoljni što ga imamo u našim redovima.

Već za pet dana Bijelo-plavima slijedi nova utakmica, ovaj puta gostovanje kod Varaždinaca koji se dobro drže u borbi za opstanak…

Ne stignemo se nešto puno ni odmoriti jer je već sutra trening i počinjemo se pripremati za novo iskušenje. Prvo ćemo se malo regenerirati, a potom pripremati igrače za petak i gostovanje u Varaždinu.