Naša momčad već u petak gostuje kod Varaždinaca koji se grčevito bore za očuvanje prvoligaškog statusa.

Osječani će ovoga tjedna već u petak ponovno biti na sceni. Očekuje nas gostovanje u Varaždinu kod momčadi koja se bori za očuvanje prvoligaškog statusa i trenutno zauzima sedmo mjesto na ljestvici s 22 osvojena boda u isto toliko odigranih utakmica. Dobro je poznato da je naša momčad, uz Dinamo, na samome vrhu i da tu želi i ostati, pa će takvu ambiciju imati i na stadionu Varteksa. Vrijednost tih bodova je zapravo ista kao i protiv Rijeke ili Hajduka u derbijima iz prošlih dvoboja, pa će se tako i pristupiti ogledu u kojem je Osijek neupitno favorit. No, ta uloga praktički vrijedi samo do trenutka kada lopta krene s centra i opravdati se može isključivo tijekom igre, u 90 i nešto više minuta odmjeravanja snaga s Varaždincima.

Pokazati autoritet od samog početka

Kada se boriš za opstanak, jasno je da u svaki ogled, posebice na domaćem travnjaku, moraš ući maksimalno čvrsto i agresivno, kako bi pokušao i na taj način nadomjestiti određenu, objektivnu razliku u kvaliteti. Vrlo je bitno na kakav se način otvaraju takve utakmice, upravo zbog toga da se protivniku od samoga početka pokaže autoritet i stav da će naša momčad biti ta koja će diktirati ritam i voditi igru. Tako su se Bijelo-plavi postavili u rujnu prošle godine kada su na ovom gostovanju pobijedili s 1:0 golom Žapera u 15. minuti. I prije i poslije toga Osijek je bio dominantan, ne dopustivši domaćinu da mu stvori neke veće neugodnosti na terenu. U odnosu na ondašnji susret ima određenih igračkih promjena u obje momčadi, a Varaždince će ovaj puta voditi s klupe naš bivši prvotimac Kastel koji je nastupao u redovima osječkog prvoligaša tijekom dvije sezone u HNL-u, dok je u nekadašnjem Varteksu odradio čak devet.

U konkurenciji i Gyurcso

Kada je riječ o kadru za predstojeće natjecateljsko iskušenje, među kandidate za sastav se vraća Bočkaj koji je protiv Rijeke morao pauzirati zbog žutih kartona. U petak iz tog razloga nitko neće morati ostati izvan stroja, no izvjesno je da u sastavu neće biti ozlijeđenog Brleka. I dalje čekamo zeleno svjetlo za registraciju Santinija, dok će novopridošli Gyurcso odmah steći pravo nastupa i tu nema nikakvih prepreka. Izvan svih aktivnosti su već duže vrijeme Grezda, Ndockyt i Topčagić.