Iskusni veznjak Osijeka ističe kako je najbitnija količina energije s kojom će naša momčad ući u ovu utakmicu.

Večerašnju utakmicu s Varaždinom (18,00) osječki nogometaši iščekuju u obližnjem Ludbregu. I na dan novog iskušenja u HNL-u Bijelo-plavi su odradili lakši trening, a dakako da je sve podređeno što boljem i uspješnijem nastupu i na ovom gostovanju.

Kada imaš ovakve ambicije poput naših, sigurno je da ni u jednoj utakmici nema prostora za opuštanje. Tri boda su jednako bitna igrali protiv suparnika  s kojima se izravno boriš za vrh ili s onima iz donjeg doma ljestvice. Sve je to u biti isto, svaki je bod važan, tako da smo i ovdje došli pokazati da se borimo za trofeje, za naslov prvaka. Sigurno ćemo ići na pobjedu i dati sve na terenu da bismo je i ostvarili, poručuje u najavi varaždinskog dvoboja iskusni veznjak Vedran Jugović.

Od početka se postaviti autoritativno

Pokazalo se da Varaždinci znaju biti nezgodan domaćin, stoga je vrlo bitno nastojati im se nametnuti praktički od trenutka kada lopta krene s centra. Tako je, primjerice, bilo jesenas u prvom ovosezonskom međusobnom dvoboju…

Svi smo svjesni da se kvaliteta našeg ligaškog nogometa podigla i da nema laganih utakmica. Izuzetno je bitno s kojom ćemo količinom energije ući u ovaj susret jer, kao što ste spomenuli, zadnja utakmica baš ovdje s njima je pokazala kako treba razmišljati na terenu. Već u prvih desetak minuta dali smo domaćinu do znanja po što smo došli. Najbitnije je da se tako već od starta postavimo jer smo u takvom momentu da moramo ulaziti u svaki dvoboj na isti način s jasno izraženim stavom i ciljevima.