Osječani su u Varaždinu uraganskim napadima u drugom poluvremenu preokrenuli rezultat od 2:0 do konačnih 2:3.

Osijek je velikim preokretom u Varaždinu došao do nove pobjede. Vodio je domaćin s dva gola razlike u prvih 45 minuta, no uraganom su Bijelo-plavi u nastavku izbrisali sve ono što je bilo slabo u prvoj dionici utakmice i s tri gola u drugom poluvremenu stigli do itekako važnih bodova.

Bili su bolji apsolutno u prvom poluvremenu, imali bolje šanse, čak i priliku za 3:0 kada je Lončar spašavao s gol-linije. Mi se jednostavno nismo dovoljno dobro snašli na taj njihov 5-4-1 u obrani. Pokušali smo malo više igrati nogomet što je teško bilo moguće kako je protivnik bio kompaktan. Drugo poluvrijeme smo se prilagodili, prešli na klasičnih 4-4-2 s Jurčevićem na lijevoj strani koji je upućivao sjajne centaršuteve. Dosta je to dobro izgledalo u drugom dijelu i na kraju smo zasluženo pobijedili, rekao je Nenad Bjelica.

Domaćin iznenadio formacijom

Imajući u vidu negativan rezultat i slab dojam iz prvog dijela dvoboja, pitali smo osječkog kormilara što je rekao i poručio igračima tijekom odmora?

Preuzeo sam odgovornost na sebe, nisam uopće ni povisio ton. Promašio pripremu utakmice, ne u psihološkom smislu, nego na taktičkom planu jer smo potpuno nešto drugo očekivali od Varaždina. Iznenadili su nas, stoga nisam ni želio pričati o onom što je bilo iza nas, samo sam htio da u nastavku tih 4-4-2 probamo maksimalno iskoristiti. Mislim da smo u tome i uspjeli.

Puno toga pozitivnog, od karaktera do agresivnosti i ogromne želje za uspjehom Osječani su pokazali u onom dijelu ogleda koji je protekao u njihovoj potpunoj dominaciji.

To je ono srce koje spominjem, kako će nam trebati veliko srce da se borimo protiv moćnijih od nas u svakom pogledu. Dečki su ga pokazali i ovaj puta, a ja bih ovu pobjedu posvetio našem Bruni iz klupskog marketinga, kojemu želimo sve najbolje. Uz njega smo, nek' se drži, nadam se da će biti sve dobro i ova pobjeda ide njemu.

Mierez i Santini

Dva su naša strijelca obilježila ovaj susret, Mierez koji je dvaput zabio i Santini čiji je debi u dresu Osijeka bio i više nego dobar!

Ramon radi naporno, jako je bitan za nas jer iz ničega zabije dva gola. Isto tako Santini je dobio bezbroj duela, bio cijelo vrijeme nezgodan za protivničku obranu. Uostalom, što da kažem o čovjeku koji je prošao pola svijeta, bio hrvatski reprezentativac, osvajao prvenstva i pravi je profesionalac. Stvarno u njemu i Mierezu, vjerujem do kraja sezone i Topčagiću, imamo tri vrhunska napadača, kao i sve ove ostale.

Cijelu izjavu trenera pogledajte ovdje.