Riječani nam ponovno dolaze u Gradski vrt, ovaj puta u borbi za plasman u polufinale Kupa Hrvatske.

Nakon vrlo uzbudljivog ogleda u Varaždinu, gdje smo svjedočili velikom preokretu Bijelo-plavih za osvajanje novih bodova, već u srijedu (14,30) nam slijedi nova utakmica. Nastavlja se natjecanje u Kupu Hrvatske, a naša momčad u četvrtfinalu dočekuje Rijeku što je svakako i najzanimljiviji par u ovoj „rundi“. Osijek je prethodno u šesnaestini finala eliminirao Crikvenicu (5:1), da bi u studenome prošle godine bez ikakvih poteškoća preskočio još jednog trećeligaša. Bio je to Kurilovec kojega su Bjeličini izabranici svladali sa 4:0.

Odluka pada u jednom dvoboju

Riječani su nedavno u prvenstvenom dvoboju gostovali u Gradskom vrtu i tada smo slavili s 2:0 golovima Miereza koji je u oba poluvremena po jednom svladao Nevistića. U odnosu na taj susret, na klupi Rijeke više neće biti trener Rožman koji je podnio ostavku nakon posljednjeg poraza od Hajduka na Rujevici. No, to su već unutarnje stvari našeg protivnika kojega se u svakoj situaciji, pa i u okolnostima slabije serije rezultata, mora uvažavati. Znaju to svi u osječkim redovima, posebice u kontekstu činjenice da u Kupu moraš biti pravi da nastaviš započeti put i stigneš do samoga kraja. Podsjećamo da uzvrata nema, da odluka pada u tom jednom dvoboju koji odlučuje o plasmanu u polufinale.

Bjelica ima širok izbor

Osijek je neumoljiv na svom terenu i vjerujemo da će tako biti i u predstojećem izazovu. Imamo sve što je potrebno za nastavak pobjedničke serije, kvaliteta redovito dolazi do izražaja, a i kada dođemo u tešku situaciju, poput one u Varaždinu, možemo se i znamo izvući, svjesni svoje snage, ali i karaktera. U kadru bi trebali biti svi igrači koji su igrali u petak, a kako će Bjelica ovaj puta „promiješati karte“, vidjet ćemo za koji dan. Izbor mu je širok, vidljivo je to u svakom nastupu, što je itekako važno za ostvarenje ciljeva. I još nešto. Osječani su prošle sezone zaustavljeni u Rijeci na putu do finala, sada je prava prilika za uzvrat.