Mađar je opet postigao prekrasan pogodak, Mierez je nastavio svoju seriju, a naša je mreža i ovaj puta ostala netaknuta.

Nisu Bijelo-plavi „izgubili korak“ niti protiv Lokomotive. Izborena je još jedna pobjeda i treća u ogledima s „Lokosima“ ove sezone, a ukupno već 18. otkako su Nenad Bjelica i njegovi suradnici započeli mandat u NK Osijek. Dakle, riječ je o učinku u 23 odigrane utakmice, što je najveći postotak uspješnosti naše momčadi u HNL-u! Osim toga, računajući svih 26 ogleda od početka natjecateljske godine, nikada ranije se nije dogodilo da imamo ovoliko bodova, svakako respektabilnih 58. Za usporedbu, dosad su ih Osječani, računajući isto ligaško razdoblje, najviše osvojili u sezoni 1994/95 kada su, pod vodstvom Ive Šuška, imali 52 boda na svom kontu…

„Volej“ o kojem će se još puno pričati

Navijačima će ovaj dvoboj prvenstveno ostati u sjećanju po fantastičnom golu Laszla Kleinheislera! „Volejčina“ iz 14. minute, kada je ljevicom sa 16 metara u punom trku smjestio loptu iznad Santinija pod samu gredu sigurno će se još neko vrijeme prepričavati. Mađarski je reprezentativac i u ovoj utakmici potvrdio da je u odličnoj formi, a repertoar njegovih pogodaka je zaista raznovrstan i uvijek nekako poseban. Eurogol Hajduku, milimetarska preciznost u Šibeniku i sada opet sjajan potez, kada ni dva vratara ne bi obranila takav udarac, svjedoče o Lacijevom nadahnuću. Osim toga, kada on zabija, Osijek sigurno pobjeđuje. Svoju priču ima i Ramon Mierez, najbolji strijelac HNL-a. U petak je osamnaesti puta matirao suparničkog vratara, od čega je osam golova zabio – glavom! Pedantni su statističari izvukli podatak da je Argentinac u tome najbolji u povijesti Hrvatske lige, pretekavši Enesa Novinića, nekadašnjeg napadača Varteksa i kapetana Rijeke Franka Andrijaševića. Takav osjećaj za prostor i trzaj čelom, uz sjajnu realizaciju definitivno nema niti jedan napadač na ovim prostorima.

Svima će dobro doći malo odmora

Nadalje, ovo je bila već 15. utakmica u kojoj naša momčad nije primila gol. Defanzivno je, dakle, posao obavljen bez propusta, s tim da je koncentrirani Ivica Ivušić samo jednom bio prisiljen na ozbiljnu intervenciju, ne dopustivši mladom Roku Šimiću da ga svlada. Bilo je vrlo bitno pobijediti i to su dečki još jednom odradili. Stoga su, mnogi među njima, u dobrom raspoloženju krenuli svojim domovima izvan Slavonije, budući da je reprezentativna stanka, pa će svima dobro doći nekoliko dana odmora od treninga i obveza. A onda će krenuti pripreme za nastavak natjecanja u kojem ćemo imati tri uzastopna gostovanja, krenuvši od onog blagdanskog u Puli s Istrom 1961.