Naš prvotimac je s U-21 reprezentacijom u Kopru gdje Hrvatsku očekuju susreti grupne faze Europskog prvenstva.

Naš je Mihael Žaper među mladim hrvatskim reprezentativcima koji će idućih dana imati čast i zadovoljstvo sudjelovati na Europskom prvenstvu U-21. Veznjak Osijeka svakako je to zaslužio svojim igrama u HNL-u, pa ga izbornik Igor Bišćan, dakako, nije mogao zaobići kada je sastavljao popis igrača za ovo veliko natjecanje.

Šteta što nećemo biti kompletni, ipak nam izostaju vrlo bitni igrači kao što su Sosa, Gvardiol i Šutalo. Unatoč tomu, ozračje je jako dobro i nisu nam mala očekivanja. Naprotiv. Znamo da smo dali sve od sebe kako bismo se plasirali na EURO, sada idemo potvrditi koliko vrijedimo. Ipak je ovo velika scena i za svakoga od nas pojedinačno. Imat ćemo tri utakmice u svega sedam dana, svakako se i tomu treba prilagoditi, posebno jer nam je skupina vrlo jaka, pričao nam je Žaper po dolasku u Sloveniju.

Na startu s Portugalcima

Naša će selekcija sva tri dvoboja odigrati u Kopru, a protivnici će redom biti Portugalci, Švicarci i Englezi.

Portugal je prvi na redu i prvo njih analiziramo. Vrlo su talentirana reprezentacija, sigurno će biti teško protiv njih na startu. Njima je u nekom genetskom nogometnom kodu da se nadigravaju, a potencijal im je neupitan. Moraš ih respektirati kada vidiš i u kojim su europskim momčadima. Bilo bi idealno pobijediti i osigurati si ogroman vjetar u leđa. Treba težiti tome, bez obzira na snagu suparnika.

Tri dana kasnije uslijedit će već novi ogled, s takmacem koji ima bitno drukčije karakteristike u svojoj igri…

Ne znam baš nešto puno o Švicarskoj, međutim, čim su ovdje imaju kvalitetu. Ne sumnjam da će biti neugodni svima, pa tako i nama. Neće biti lagano s njima, to je ipak Europsko prvenstvo. Vjerujem da sa svakim možemo igrati barem ravnopravno, imamo kvalitetnu reprezentaciju.  

Na izborniku je odluka

Lako je moguće da posljednja utakmica s Engleskom bude odlučujuća za prolaz u četvrtfinale kojega će osigurati dvije najučinkovitije selekcije.

Da, moglo bi biti presudno, a oni su posebna priča. Uvijek imaju kvalitetnu momčad, njihovi igrači igraju u velikim klubovima, učestalo imaju jake utakmice. Znamo kakav je njihov nogomet i kakvi ćemo morati biti i taktički i trkački da bismo ih nadigrali. Inače, vjerujem da sve skupa može ispasti dobro. Imam takav osjećaj. Što se mene tiče, u dobrom sam stanju, igrao sam standardno i rekao bih dobro u Osijeku, a na izborniku je da odluči koga će i koliko koristiti, poručio je Žaper.