Dan prije Uskrsa Bijelo-plavi će utakmicom u Puli započeti seriju od tri uzastopna gostovanja.

Nogometaši Osijeka iskoristili su dvodnevni odmor i vraćaju se treninzima u Gradskom vrtu. Doduše, momčad bi se trebala kompletirati tek u četvrtak, a možda i dan kasnije, kada nam se trebaju pridružiti reprezentativci koji će tijekom utorka i srijede još biti angažirani u svojim nacionalnim vrstama. Odnosi se to, dakle, na Mihaela Žapera, Laszla Kleinheislera, Damjana Bohara i Marija Jurčevića. Dakako da će i bez njih već ovoga ponedjeljka Bijelo-plavi krenuti s pripremama za iduću prvenstvenu utakmicu koja nas očekuje s Istrom 1961 u Puli, u subotu od 15 sati.

Pobjede u dva prethodna međusobna ogleda

Bit će to treći međusobni dvoboj osječkog i pulskog prvoligaša u ovoj natjecateljskoj godini. U prethodna dva naša je momčad osvojila svih šest bodova. Prvo smo na Aldo Drosini slavili sa 4:1 u ogledu kojega je domaćin otvorio pogotkom Josipa Špoljarića, igrača Osijeka na posudbi među Zeleno-žutima. Preokret je uslijedio već do odlaska na odmor, a mrežu Puljana su zatresli Ramon Mierez i Damjan Bohar (11m). U drugom poluvremenu među strijelce su se još upisali Mihael Žaper i Ante Erceg, a svoje prve prvoligaške minute upisali su Domagoj Babin i Martin Sekulić. Na osječkom stadionu Bijelo-plavi su, krajem siječnja, slavili s 1:0, pogotkom kojega je s bijele točke postigao Mierez.

Nitko ne mora na prisilni odmor

Što se tiče igračkog kadra, nitko nema tri žuta kartona, a ni Istra 1961 nije u situaciji da im bilo koji prvotimac mora prisilno odmarati. Još ćemo vidjeti u kakvom će stanju biti Vedran Jugović i Danijel Lončar koji su proteklog tjedna trenirali u poštednom režimu, izdvojeno od suigrača. Isto tako se nadamo da će nam se reprezentativci vratiti zdravi i spremni za nastavak prvoligaške utrke. To nam je sada posebno važno, u situaciji kada izabranicima Nenada Bjelice slijede tri uzastopna gostovanja.