Trener je mogao biti apsolutno zadovoljan prikazanim jer su Osječani po svemu zaslužili nove bodove.  

Taktička postavka Bijelo-plavih u Puli pokazala se itekako pragmatičnom i dobrom. Osijek je osvojio bodove, a svojom je igrom nadigrao borbenog domaćina, ne ostavivši mu prostora za neke ozbiljnije prijetnje, izuzev jedna prave šanse u svih 90 i nešto minuta. Na drugoj strani je bilo puno uzbuđenja, a osječki je prvoligaš opravdao ulogu favorita.

Čestitke našoj momčadi. Mislim da smo se prvo poluvrijeme vrlo dobro prilagodili i na vrijeme. Imali smo tada vjetar u svoju korist i nismo dali suparniku izaći iz svoje polovice. Stvorili smo dosta pravih šansi, ali smo otišli na odmor samo s minimalnim vodstvom iako je ta prednost mogla i trebala biti uvjerljivija. U drugom dijelu smo također kontrolirali situaciju, imali također nekoliko zrelih šansi, no i oni su mogli zabiti preko Hare kada je Ivušić bio na visini zadatka. Još jednom je sačuvao mrežu kao i puno puta ove sezone. Uvijek su zahtjevne te utakmice nakon stanke, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni. I igrom, pobjedom i formom naše momčadi, istaknuo je Nenad Bjelica.

Opet pogođena formacija

Formacija Osječana bila je u svemu pogođena, što se odrazilo i u kvaliteti nastupa, dakako uz pravi pristup svakog pojedinca.

Probali smo nešto novo u 3-4-1-2, Damjanu iza dvije špice dali dosta slobode u fazi napada, dosta je to dobro izgledalo, iako to nismo sasvim materijalizirali golovima koliko smo mogli, posebno u prvom poluvremenu. Svakako je pobijedili u Puli i to s 2:0 dobar rezultat.

U sljedećem kolu Osijek će na još jedno gostovanje. U Koprivnici ga očekuje Slaven Belupo.

Treba se dobro pripremiti, ali i prethodno dva dana uživati sa svojim obiteljima za Uskrs. U utorak se ponovno nalazimo u Gradskom vrtu, a onda idemo po nova tri boda u Koprivnicu.

Cijelu izjavu trenera pogledajte ovdje.