Momčad nam se bori za titulu, a trenutno imamo najboljeg strijelca, najsigurnijeg vratara i prvog asistenta Lige.

Odličnu sezonu igraju Bijelo-plavi. Najbolju otkako je HNL-a, to je neupitno! Uostalom već i sama činjenica da vode posve izjednačenu bitku s Dinamom za naslov prvaka Hrvatske govori sama za sebe. Nije nebitno istaknuti i da Osijek trećeplasiranoj Gorici trenutno bježi velikih 13 bodova, iako Osječani ne gledaju na prvog pratitelja nego su njihove misli usmjerene prema najvišem cilju. I ne samo da naša momčad ima isti broj bodova kao i Dinamo, nego dijele s Modrima i najviše ostvarenih pobjeda, a imaju samo jedan poraz više od aktualnog prvaka. Osim toga, još je dosta parametara koji jasno daju do znanja kakvu koncentraciju kvalitete imamo u svojim redovima.

I statistika na strani Bijelo-plavih

Činjenica je da Mile Škorić i suigrači primaju najmanje pogodaka u Ligi, što govori o najčvršćoj obrani HNL-a. Čak 16 puta izvrsni Ivica Ivušić ostao je nesavladan, što također ubrajamo u klupske rekorde o kojima sve češće pišemo ove natjecateljske godine. Za usporedbu, reprezentativac Livaković drugi je na ovoj listi s 11 utakmica bez primljenog gola. Gledajući prema napadačima, naš Ramon Mierez je i nadalje vodeći strijelac Lige i tu svoju poziciju učestalo osnažuje iz kola u kolo. Trenutno je na 19 postignutih pogodaka, četiri više u odnosu na najbližeg pratitelja Kristijana Lovrića iz Gorice. Ako nastavi u tom ritmu, a nema razloga da bude drugačije, Osijek bi nakon 17 dugih godina ponovno mogao imati najboljeg „topnika“ državnog prvenstva. Posljednji puta to je bio Robert Špehar u sezoni 2003/2004…

Snove nastojimo pretvoriti u javu

Idemo dalje, ka najboljim asistentima. I u tom je poretku na samome vrhu jedan osječki prvotimac. Petar Bočkaj sudjelovao je, svojim završnim pasom, kod deset golova. Dvije asistencije manje imaju Lovro Majer iz Dinama, veznjak Slaven Belupa Nemanja Glavčić i već spomenuti Lovrić. Još je nešto zanimljivo i svakako vrijedno spomena i pozornosti. Prema ocjenama izvjestitelja „Sportskih novosti“ imamo i najviše igrača u idealnoj jedanaestorici dosadašnjeg dijela sezone. Čak su četvorica Osječana u toj postavi: Ivušić, Škorić, Mihael Žaper i Mierez, dok je u poretku istog dnevnika za najboljeg igrača Lige („Žuta majica SN“) naš Argentinac zasad na trećem mjestu, iza Lovrića i Dinamova reprezentativca Mislava Oršića. Dakle, puno je toga uslijed čega moramo biti itekako zadovoljni. A još nije gotovo. Snove i dalje, svi zajedno u Klubu, nastojimo pretvoriti u javu.