Osijek je u Koprivnici odigrao nešto slabije nego na posljednja dva gostovanja, no postigao je dva gola, dovoljna za bod.

Nakon remija u Koprivnici, prvo što će navijačima pasti napamet sigurno je gubitak dva važna boda u borbi za najviši cilj u državnom prvenstvu. Da, kada je ishod u pitanju, sigurno smo se nadali pobjedi, no ne može se uvijek i baš protiv svakoga ostvariti pun pogodak. Ne uspijeva to ni aktualnom prvaku, uostalom. Gledajući, pak, samo nedjeljnu utakmicu i ono što se događalo na terenu, realno je zaključiti da trebamo biti zadovoljni podjelom bodova, uvažavajući sve ono što smo vidjeli u ogledu Slaven Belupa i Osijeka.

Nije uvijek stvar pristupa i odlučnosti

Spomenuo je i Bjelica u svojoj izjavi nakon susreta da su njegovi igrači stajali dosta daleko od protivničkih, što je uvjetovalo određene probleme u oba poluvremena. Imao je domaćin svojih šansi, neke su zaista bile jako dobre, no Ivušić se svojim obranama, posebno u završnici, pobrinuo da barem dio plijena nosimo iz Podravine. U odnosu na neke ranije utakmice, konkretno i dva posljednja gostovanja u Šibeniku i Puli, Osječani su bili ipak s nešto manje gasa i agresivnosti, što nije uvijek samo do pristupa i odlučnosti. Da je suprotno, oni koji bi uvijek bili na gornjoj granici borbenosti i htijenja, praktički ne bi ni gubili bez obzira na kvalitetu suparnika. Neke stvari u igri jednostavno nisu „štimale“, nije bilo dovoljno nadahnutih pojedinaca, a i Koprivničanima se mora priznati da su odigrali jednu od svojih vjerojatno boljih partija ove sezone. Uostalom, toliko je toga u nogometu nepredvidljivo, posebno ove sezone u HNL-u i nema sigurnih pobjeda jer uloga favorita ne znači puno. I u tom kontekstu treba promatrati remi na stadionu Ivan Kušek Apaš.

Lijepi golovi Žapera i Kleinheislera

Što se nas tiče, izdvojit ćemo ono najbolje, a to su svakako bili postignuti golovi. Žaper se kod prvog lijepom varkom oslobodio svoga čuvara i namjestio na udarac lijevom nogom kojega inače sigurni vratar Filipović nije mogao obraniti. Još je ljepši bio trenutak kada je Kleinheisler pogodio mrežu domaćina za 2:2. Ta njegova odlučnost i okomitost još su jednom došli do izražaja, nakon što je s loptom jurnuo u kazneni prostor, prošao trojicu protivničkih igrača i pogodio lijevi gornji kut. Majstorski za njegov četvrti pogodak ove sezone, što mu je najbolji učinak otkako je u Gradskom vrtu. Zaključili smo, dakle, da ovaj puta to nije izgledalo najbolje, što se osjetilo i na rezultatu. No, već u petak je novi dvoboj za iznimno važne bodove, a naša će momčad nastojati biti bolja od Hajduka na Poljudu.