Nenad Bjelica je u Koprivnici došao do brojke 500 u vođenju svojih momčadi u osam klubova iz četiri države.

Naš trener svakako zaslužuje – čestitke! U subotu je, naime, imao lijep jubilej, vrijedan pozornosti. Protiv Slaven Belupa je Nenad Bjelica 500. puta vodio svoju momčad s klupe kao trener, računajući sve klubove u kojima je radio kao šef stručnog stožera. A njih je ukupno osam u četiri europske države. Sve je krenulo još 2007. kada se okušao u dvostrukoj ulozi trenera-igrača u austrijskom Kärntenu. Tamo je na klupi bio 41 utakmicu uz učinak od 17 pobjeda, 11 remija i 13 poraza. Nakon toga je preuzeo Lustenau 07 u kojem se zadržao jednu sezonu osvojivši 12 puta sva tri boda, uz osam neriješenih rezultata i 11 izgubljenih utakmica. Najduže razdoblje za kormilom jednog kluba imao je u WAC-u (Wolfsberger). U 124 ogleda pobjeđivao je 56 puta, remizirao u 29 dvoboja, a bez bodova je ostao u 39 ogleda.

S bečkom Austrijom do skupine Lige prvaka

Njegov trenerski potencijal prepoznala je bečka Austrija koja ga je angažirala u ljeto 2013. Bjelica je u tom klubu ostvario veliki uspjeh plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka. Do trenutka prekida suradnje imao je 12 pobjeda, 10 neriješenih rezultata i 13 poraza u 35 susreta. Godinu dana kasnije prihvatio je ponudu talijanskog B ligaša Spezije s kojom je odradio 61 službeni dvoboj. Pritom je pobjednik bio 25 puta, remizirao je u 18 ogleda, a toliko je sa svojim igračima imao i izgubljenih utakmica. Poljski Lech je Nenad vodio 78 puta, a učinak mu je bio 41-21-16, da bi u svibnju 2018. godine došao u zagrebački Dinamo. Modri su s njim na čelu odigrali 101 susret i ostvarili 73 pobjede 15 remija i 13 poraza,  uz naglasak da su prvi puta, nakon 50 godina, dočekali proljeće u Europi. Bio je dvostruki prvak Hrvatske, osvajač nacionalnog Kupa, ujedno izabran i za najboljeg stručnjaka u HNL-u.

Nadležan za cijeli sportski sektor NK Osijek

Osijek je preuzeo 4. rujna prošle godine naslijedivši Ivicu Kuleševića koji mu je postao asistent u dijelu dužnosti koje je dobio prihvativši poziv našeg prvoligaša. Naime, Nenad je kod nas od prvog dana u dvostrukoj ulozi: šefa stručnog stožera i sportskog direktora u čijoj nadležnosti je kompletan sportski sektor, uključujući i Školu nogometa. S Bijelo-plavima je zasad odradio 29 „nastupa“, pri čemu je osječka momčad izborila 21 pobjedu te po četiri remija i poraza. Postavio je i neke nove klupske rekorde, a nekima se sasvim približio i realno je očekivati da će ih nadmašiti u preostalim utakmicama do kraja sezone u kojoj se NK Osijek bori za najviši plasman. Kada bismo podvukli crtu i zbrojili sve njegove dvoboje u ulozi prvog trenera, iz tih je 500 ogleda 257 puta izlazio kao pobjednik, u 116 susreta je imao polovičan učinak dok je protivnicima na uspjehu čestitao nakon 127 utakmica.