Igrači Osijeka spremni dočekuju veliki derbi, respektirajući snagu protivnika, ali i odlučni u želji za pobjedom.

Dugo smo čekali ovu srijedu, 21. travnja. Stigao je i dan kada se u vrlo bitnoj utakmici za poredak na samom vrhu ljestvice sastaju Osijek i Dinamo. Neupitno je to ogled dvije najbolje momčadi u HNL-u, jedinih konkurenata u borbi za naslov prvaka. Da su okolnosti drugačije i da stadioni nisu već duže vrijeme zatvoreni za navijače, atmosfera bi u Gradskom vrtu sigurno bila posebna. No, i ovako će akteri i bez publike krenuti u žestoku bitku za bodove.

Najljepše su to utakmice za svakog igrača. Treba uživati u svakom trenutku, kako je rekao naš trener i igrati kako to inače činimo, bez grča i bilo kakvog opterećenja. Idemo opet iskazati zajedništvo, veliku želju i energiju od prve minute, kako bismo došli do željenog rezultata. Bitno je odraditi sve što treba na terenu, slušati trenerove upute i zamisli kao što smo to i dosad činili. Siguran sam da ćemo razveseliti naše navijače! Imamo kvalitetu, vjerujemo u sebe i znamo što možemo napraviti. Dinamo respektiramo, to je jasno i normalno, ali smo od prve minute spremni za borbu koja nas očekuje, ističe naš univerzalac Mato Miloš.

Nema ljepšega od borbe za nešto veliko

Derbi je, dakle, pod velikim povećalom cjelokupne sportske javnosti, a posebice ljubitelja nogometa. Dugo već jedna utakmica u hrvatskim okvirima nije pobudila toliko zanimanje, što osjećaju i igrači.

Veselim se takvoj utakmici, jedva čekam početak! Nema ljepšeg u sportu od toga da se boriš za nešto veliko. To svaki igrač želi, to mladi nogometaši sanjaju na početku svojih karijera. Zasluženo smo tu gdje jesmo, vjerujem da sve može i večeras ovisiti o nama iako znamo, vidjeli smo, da su oni odlična momčad. Nužno će biti ući utakmicu od prve minute s velikom energijom, dati doslovno sve od sebe za pobjedu. Ovakvo zajedništvo, poput našeg, rijetko tko ima i želimo ga pretočiti u veliki uspjeh. Mislim da to možemo, vjerujemo u sebe te idemo hrabro i s puno samopouzdanja odigrati i ovaj veliki derbi.