Osječani u nedjelju gostuju na Rujevici gdje će odigrati i treći uzastopni derbi u završnom krugu prvenstva.

Pobjedu i remi imaju Osječani u dva posljednja derbija, odigrana u razmaku od šest dana. Hajduka smo nadigrali i svladali na Poljudu, protiv Dinama u izjednačenoj i vrlo kvalitetnoj utakmici odigrali neodlučeno, a seriju najvećih iskušenja zaključit ćemo u nedjelju protiv Rijeke na Rujevici (17 sati). Bit će to susret 31. kola, našoj momčadi podjednako značajan kao i svi prethodni. Ulog je i dalje velik, bodovi u završnici sezone imaju poseban značaj jer ih je sve teže nadoknaditi kada se ponekad ostane bez njih…

Produžiti neizvjesnost do kraja sezone

Četvrti puta će Osijek odmjeriti snage s riječkim prvoligašem od kojega je dosad bio uspješniji u državnom prvenstvu. U Gradskom vrtu je bilo uvjerljivih 3:0, potom na Rujevici 1:1, a posljednji puta na našem stadionu još smo jednom slavili, tada s 2:0.  Sada nam je Rijeka i prvi pratitelj na ljestvici budući da se probila na treće mjesto, iako s velikim bodovnim zaostatkom za Bijelo-plavima (66-51). Uspjeli su Riječani dohvatiti poziciju koja ih, gledajući trenutni poredak, vodi u Europu iako su prethodno ostali bez finala Kupa Hrvatske u kojem su, u četvrtfinalu, eliminirali upravo Osječane. I tu su nam ostali dužni. Nije upitno da Tomić u svom kadru ima kvalitetu, sigurno će im i motiv biti velik, ali isto unaprijed možemo reći i zaključiti za naše nogometaše. I na Kvarneru će se neupitno ići na pobjedu kako bi se produžila neizvjesnost u borbi za titulu prvaka.

Bez Laszla, Žapera i Miloša

Ni ovaj puta Bjelica nije bez problema, no spremno se iz kola u kolo suočava s njima. Izostanci su učestali, bit će ih i u nedjelju i zbog kartona i uslijed novih ozljeda. Protiv Dinama su treći puta „požutjeli“ Kleinheisler i Žaper, itekako bitan dvojac iz sredine terena, dok se uvijek pouzdani Miloš ozlijedio i također neće konkurirati, ne samo za predstojeći derbi. No, vratit će se Jugović kojega nije bilo s Modrima, a njegova uloga u veznom redu je vrlo bitna. Ne sumnjamo da će naš stručni stožer opet posložiti sastav u kojem će svaki pojedinac na pravi način odraditi svoj dio obveza, bez obzira koliku minutažu imao.