Osječani na riječkoj Rujevici imaju jasno izraženu želju: odigrati dobru utakmicu i osvojiti bodove.

Veliki je ulog Osječanima bio u prethodnom derbiju s Dinamom, pa je normalno da se o toj utakmici duže pričalo i među navijačima, a međusobno su je komentirali i osječki nogometaši. Svi su se složili u ocjeni i zaključku da je Osijek ponovno bio na visokoj razini, baš kao i njegov rival, no sada je to iza nas i trebamo se usredotočiti na ogled koji nam slijedi. I samo nas to trenutno zanima. Nedjelja i Rujevica, od 17 sati…

Zato nije loše kada se igra svaka tri-četiri dana, pa moraš misliti samo na novog protivnika, a ne gubiti vrijeme na ono što je iza tebe. Naravno da mi i dalje imamo šanse biti najbolji na kraju i sve dok je tako, moramo vjerovati u to. Dosta se još bodova može osvojiti, pa i izgubiti, ovisi tko kako gleda. A za svaki ćemo se morati izboriti, to je jedino sigurno, ističe sada već standardni stoper Bijelo-plavih Yevgen Cheberko.

Ponoviti dobre stvari iz prethodnih derbija

Rijeka je igrala dosta „prevrtljivo“ ove sezone, no to je momčad koja neupitno ima kvalitetu i znaju to svi u osječkim redovima.

Zaustavili su nas u Kupu i to je još jedan motiv za nas da im sada želimo uzvratiti, iako mi motiva imamo i bez toga. Najveći je sigurno taj što se borimo za prvo mjesto. Došli smo i u Rijeku s jednakom ambicijom kao i u svim drugim utakmicama. Naša je želja osvojiti bodove i zadovoljni se vratiti u Osijek. Morat ćemo postići barem jedan gol, lako je moguće i poneki više da bismo ispunili svoja očekivanja, a u defanzivi treba odigrati čvrsto kao u Splitu, recimo. Možemo to ponoviti.