Činjenica je da je Osijek češće i opasnije prijetio od Rijeke koja je, pak, imala jedanaesterac kojega je Ivušić obranio.

Dobro su Osječani igrali i na Rujevici, to uopće nije ostalo upitno. Šteta je, naravno, što kvalitetan nastup nije zaključen pobjedom za koju su se Škorić i suigrači borili od prve do posljednje minute na terenu. Što se remija tiče, obje su momčadi mogle do preostala dva boda, ali…

Ipak mi moramo više žaliti za pobjedom jer smo imali više šansi. Da, oni su propustili jedanaesterac, koji je najveća prilika, ali su naše šanse bile bolje i učestalije. Dečkima stvarno nemam što zamjeriti, odigrali su dobru, rekao bih i odličnu utakmicu. Do zadnje sekunde smo nastojali pobijediti, nažalost, nismo uspjeli, osvojili smo bod na Rujevici gdje to nikada nije lagano i protiv momčadi koja je imala niz od šest pobjeda u Ligi. S time mogu biti zadovoljan, a naravno da nam fale i preostala dva boda. No, idemo dalje, dosta je još utakmica do kraja, puno je bodova u igri i osobno i dalje vjerujem da ćemo biti najbolji, riječi su našeg trenera Nenada Bjelice.

„Vjerujem u svih pet pobjeda“

Imao je Osijek u oba poluvremena vrlo izgledne situacije iz kojih je mogao napraviti više, no ipak je ovo ostala jedna od jako rijetkih utakmica u kojima Bijelo-plavi nisu uspjeli zatresti mrežu.

Prilika je bilo dovoljno, ne možeš doći u Rijeku i očekivati da ćeš imati deset šansi. Mi smo imali pet-šest odličnih situacija iz kojih nismo zabili, ali nećemo posustati, pripremit ćemo se dobro za ono što dolazi. I s ovim bodom smo zacementirali drugo mjesto, u konačnici, osvojili i najviše bodova u klupskoj povijesti, pet kola prije kraja. No, to nas ne ispunjava u potpunosti. Siguran sam da će nam se ekipa i u svim preostalim utakmicama „baciti na glavu“ i pokušati ostvariti maksimum, svih pet pobjeda. Imamo za to snage i kvalitete zato i vjerujem da će tako i biti. Derbi na Rujevici je bio još jedna dobra propaganda hrvatskog nogometa i šteta što nema navijača na tribinama da sve bude još potpunije. Možda bi se igralo još za 10-20 posto bolje, ali što da radimo. Moram čestitati našoj momčadi koja se u ovom uvjetima ponaša vrhunski.